Варненският окръжен съд допусна екстрадицията на 45-годишната Анна С. в

...
Варненският окръжен съд допусна екстрадицията на 45-годишната Анна С. в
Коментари Харесай

45-годишна българка ще бъде екстрадирана в Германия, където е разследвана за измами

 Варненският областен съд позволи екстрадицията на 45-годишната Анна С. в Германия, където е разследвана за измами. Тя е оповестена за интернационално търсене по отношение на издадена Европейска заповед за арест (ЕЗА) от Районния съд в Меминген на 02.11.2017г., оповестиха от пресслужбата на съда. 

Анна С. е арестувана на 12.01.2021г. от чиновниците на районно управление (на МВР) – Провадия. Компетентен да прегледа настояването за екстрадиция е окръжния съд по местоживеене на лицето – в тази ситуация Окръжен съд – Варна.  

45-годишната българска се търси от немските управляващи по обвиняване, че в интервала 28.11.2016 г.- 30.11.2016 година е направила три измами и два опита, като е присвоила 930 евро.  На 28 ноември 2016г. Анна С. се свързала с шеф в Марктобердорф, пуснал публикация, че търси кухненски служащи за ресторанта си. Поискала му 150 евро за самолетен билет, които той превел още същия ден. На идващия ден Анна още веднъж позвънила на бъдещия си шеф в Германия и поискала още 280 евро, с цел да мине границата, на която била спряна, поради остарели финансови отговорности. Исканата сума още веднъж й била преведена незабавно. По-късно същия ден получила в допълнение 500 евро, откакто привиден митнически чиновник се обадил на ресторантьора, с цел да му изясни, че без тази сума Анна не може да напусне България. С сходни сюжети били направени още два опита за машинация.  

Според немския Наказателен кодекс закононарушението се санкционира с " отнемане от независимост “ до 10 години, до момента в който по нашето законодателство е планувано от 1 до 6 години затвор. 

Пред правосъдният състав на Варненския областен съд, Анна С. отхвърли да бъде непринудено екстрадирана, като не се отхвърли от правилото на особеността. Обясни, че се се грижи за болната си сестра и е трудово заета и помоли да не бъде трансферирана.  

Варненският областен съд изслушвайки мненията на страните и запознавайки се с материалите по делото реши, че няма законови учредения да бъде отказана екстрадицията на 45-годишната Анна С. и следва тя да бъде предадена на немските управляващи. Потвърдена беше и наложената й най- тежка мярка за неотклонение " задържане под стража “ до предаването й на съответните способени управляващи на молещата страна. 

Определението на Окръжен съд – Варна предстои на обжалване пред Апелативен съд-Варна в 5-дневен период.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР