Варненският окръжен съд днес допусна екстрадицията на 46-годишния руски гражданин

...
Варненският окръжен съд днес допусна екстрадицията на 46-годишния руски гражданин
Коментари Харесай

Варненският окръжен съд допусна екстрадицията на руски опозиционер

Варненският областен съд през днешния ден позволи екстрадицията на 46-годишния съветски жител Алексей Алчин , търсен от управляващите в родината му по отношение на следствие за укриване на налози в изключително огромни размери. Обвиненията против него са, че като шеф на комерсиално сдружение се е сдобил с данните за банкови сметки на фиктивни компании.

В резултат на дейностите му, в това число сключване на документи с погрешно наличие, на Русия са нанесени вреди за над 282,5 милиона рубли.  Според управляващите във Федерацията, след осъществяване на закононарушението, Алчин се е отклонил от правораздаването и се е укрил, което е наложило да бъде разгласен за интернационално търсене посредством Интерпол.

В изпратените до българските управляващи документи, зам.-генералният прокурор на Русия Пьотр Городов подсигурява, че настояването за предаване на мъжа няма за цел преследването му по политически претекстове. Освен това, съветските управляващи твърдят, че на Алчин ще му бъдат предоставени всички благоприятни условия за отбрана.

Преди делото през днешния ден пред постройката на Окръжния съд се събраха българи, украинци и руснаци, които стачкуваха против екстрадицията на мъжа с аргумента, че управляващите във Федерацията го желаят по политически аргументи. Събралите се припомниха, че в края на февруари, малко след експлоадирането на войната в Украйна, мъжът възпламени съветския си паспорт в символ на митинг против дейностите на родината му. Пред публицисти Станислав Ярмонов и Елена Сапожмикова обясниха, че обвиняванията за данъчни измами са подправени, а, в случай че бъде екстрадиран, Алчин го грозят най-малко 10 години затвор, само че по политически аргументи.

Определението на Окръжния съд предстои на обжалване пред Апелативния съд във Варна в 7-дневен период.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР