Варненският окръжен съд даде ход на съдебното следствие срещу двамата

...
Варненският окръжен съд даде ход на съдебното следствие срещу двамата
Коментари Харесай

Във Варна дадоха ход на делото за гигантската контрабанда на материал за дрога, двама холандци отговарят за 16 тона прекурсори

Варненският областен съд даде ход на правосъдното разследване против двамата холандски жители Курт М. и Робърт П., упрекнати в контрабанда на над 16 тона прекурсори за произвеждане на опиати.

 

Първото съвещание всъщност стартира с разпит на движимостите лица изготвили физико-химичните експертизи в хода на следствието. Заключенията на специалистите са, че откритите субстанции съставляват прекурсори с висока непорочност и материали за произвеждане на амфетамини, които са измежду неразрешените у нас. В хода на делото се чака на бъдат разпитани и 11 очевидци, измежду които има и предпазени.

Според обвинителния акт, 55-годишния Курт М. и 50-годишния Робърт П. в съучастничество посредством подправени документи внесли през митнически пункт Варна-Запад на три пъти прекурсори за произвеждане на амфетамини. Контрабандата, осъществена в интервала от 26 януари 2017 до 16 март 2018 година тръгвала с кораби от Азия и Латинска Америка, само че не била предопределена за Варна. В документите била заявена като почистващ препарат за прозорци. По данни на прокуратурата засечените прекурсорите са с общо тегло 16,222 тона, на обща стойност над 225 640 000лв, като закононарушението е изключително тежък случай и в изключително огромни размери.

На 7.06.2019г. Робърт П. дошъл в България за среща с Курт М. и български жител. Трябвало  да обсъдят изпращането на последната  доставка на един от прекурсорите за Испания. Коментирани били  получателя, както и бъдещи доставки на прекурсори и материали от Азия, и на кокаин от Латинска Америка. Срещата била документирана от българските управляващи и лицата арестувани.

И двамата подсъдими са осъждани в страни от Европейския съюз. Курт М. взел участие в интернационален трафик на опиати, като първата му присъда е постановена в Белгия през 1988 година Търпял е ефикасна присъда от 7 години затвор за импорт на 1 звук кокаин през пристанището в Антверпен. В белгийски затвор се среща с българка, която била наказана за трафик на хора. Контактът му с нея станал мотив да се откри да живее в България и да развива бизнес в Бургас, посредством записана компания.

Робърт П. също е осъждан неведнъж - на 3 години отнемане от независимост за присъединяване в незаконна организация, извършваща преднамерени дейности по Закона за опиатите и за опиума,  както и на 2 години отнемане от независимост за документни фалшификации и измами в съучастничество.

От 7 юни 2018г. двамата са с мярка за неотклонение „ задържане под стража. Обвинителният акт беше импортиран в Окръжен съд – Варна на 3 декември 2018г.

Престъплението, в което са упрекнати Курт М. и Робърт П. е тежко по смисъла на закона, като Наказателен кодекс планува наказване „ отнемане от независимост " от 15 до 20 години и санкция от 200хил. до 300хил. лева

Още в разпоредителното съвещание прокуратурата и отбраната разискаха вид за реализиране на съглашение. Подсъдимите не бяха съгласни да изтърпят наказване от 10г. „ отнемане от независимост “ и 200 хиляди лева санкция, заради което правосъдното разследване се гледа по общия ред.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР