Варненският апелативен съд призна за виновен подсъдим за това, че

...
Варненският апелативен съд призна за виновен подсъдим за това, че
Коментари Харесай

Осъдиха мъж, отглеждал марихуана в шуменско село

Варненският апелативен съд призна за отговорен обвиняем за това, че сред септември и декември 2021 година в с. Златна равнища, Шуменска област, в съучастничество с още четирима души създал и държал марихуана за разпространяване на стойност към 18 566 лв., както и че при продължавано закононарушение в полуремаркета за товарни коли, паркирани в двора на същия парцел, със съучастниците си засял и отглеждал 627 растения от рода на конопа, оповестиха от пресцентъра на съда.

Оттам означават, че избраното общо наказване на подсъдимия Костадин Д. е три години „ отнемане от независимост “, чието изтърпяване е отсрочено с петгодишен изпитателен период. Присъдена бе и санкция в размер на 8 000 лева Втората инстанция анулира присъдата на Окръжния съд в Шумен, с която мъжът бе оневинен.

В днешното правосъдно съвещание Костадин Д. и отбраната му настояха Апелативния съд да удостовери оправдателната присъда на първата инстанция, тъй като нямало доказателства нито за произвеждане, нито за разпространяване на наркотичните субстанции от страна на 37-годишния мъж. На противоположна позиция бе представителят на Апелативната прокуратура. Фактът, че Костадин познавал само наемателя, само че не и останалите трима очевидци, не го оневинява. Той е бил притежател на парцела и е бил наясно с ежемесечните сметки за електрическа енергия, в размер сред 4 000 и 15 000 лв.. Според държавното обвиняване има неоспорими доказателства за неговото присъединяване в незаконната активност, прецизират от пресцентъра на Апелативния съд във Варна.

Оттам допълват, че следва правене на претекстовете към присъдата на съда, а правосъдният акт предстои на касационен надзор от Върховен касационен съд.

В края на 2021 година, при профилирана полицейска интервенция, в шуменското село Златна равнища беше разкрита наркооранжерия. Тогава при огледа бяха открити четири хладилни полуремаркета, снабдени с климатични съоръжения в работен режим, и беше открито, че в хладилните полуремаркета се поставят грижи за над 600 саксии, засадени с растения от рода на конопа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР