Варненският апелативен съд призна за виновен подсъдим за това, че

...
Варненският апелативен съд призна за виновен подсъдим за това, че
Коментари Харесай

Осъдителна присъда за мъж, държал, произвеждал и отглеждал марихуана | Апелативен съд – Варна присъди и и глоба в размер на 8 хиляди лева

Варненският апелативен съд призна за отговорен обвиняем за това, че сред септември и декември 2021 година в с. Златна равнища, Шуменска област в съучастничество с още 4-рима души създал и държал марихуана за разпространяване на стойност 18 566.20 лева и че при продължавано закононарушение в полуремаркета за товарни коли, паркирани в двора на същия парцел, със съучастниците засели и отглеждали 627 растения от рода на конопа. Определеното общо наказване е 3 години отнемане от независимост, чието изтърпяване е отсрочено с 5 годишен изпитателен период. Присъдена бе и санкция в размер на 8 хиляди лв.. Втората инстанция анулира присъдата на Окръжен съд – Шумен, с която Костадин Д. е бил оневинен.

През септември 2021 година подсъдимият отдал чартърен нефункционираща мелница в с. Златна равнища, в двора на която били паркирани 4 полуремаркета. Те били оборудвани за развъждане на канабис – с климатични, напоителни, вентилационни и осветителни системи. При извършена на 29 декември 2021 година полицейска интервенция по време на бране били хванати наемателят и още трима души. Иззети били 4 652.15 гр. марихуана и 627 растения. Окръжният съд в Шумен одобрил подписаните сред другите четирима подсъдими и прокуратурата съглашения, с които те се признали за отговорни и им били наложени санкции.

В днешното правосъдно съвещание Костадин Д. и отбраната му настояха Апелативния съд да удостовери оправдателната присъда на първата инстанция, тъй като няма доказателства нито за произвеждане, нито за разпространяване на наркотичните субстанции от страна на 37-годишния мъж. На противоположна позиция бе представителят на Апелативната прокуратура. Фактът, че Костадин познавал само наемателя, само че не и останалите трима очевидци, не го оневинява. Той е бил притежател на парцела и е бил наясно с ежемесечните сметки за електрическа енергия, в размер сред 4 и 15 хиляди лева Според държавното обвиняване, има неоспорими доказателства за неговото присъединяване в незаконната активност.

Предстои правене на претекстовете към присъдата на Апелативен съд – Варна. Съдебният акт предстои на касационен надзор от Върховен касационен съд.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР