Варненският апелативен съд потвърди определение на Добричкия окръжен съд, с

...
Варненският апелативен съд потвърди определение на Добричкия окръжен съд, с
Коментари Харесай

Присъда за наркодилър от Добрич

 Варненският апелативен съд удостовери определение на Добричкия областен съд, с което е оставена без почитание молбата за изменение на мярката за неотклонение на Сунай А. 33-годишният мъж е притеглен към наказателна отговорност за това, че на 14 февруари в Добрич е популяризирал високорисков опиат, като продал на различен мъж 68 пликчета с марихуана, оповестиха от пресслужбата на институцията. Деянието е било осъществено при изискванията на рисков рецидив, твърди държавното обвиняване. 

Представителят на Апелативната прокуратура посочи тежестта на разследваното закононарушение, което законът санкционира с сред 5 и 15 години отнемане от независимост и с санкция от 20 хиляди до 100 хиляди лева Таен очевидец е описал пред проверяващите типа и продължителността на противозаконната активност на Сунай. С трите  предишни осъждания на обвинения за сходни закононарушения, прокуратурата аргументира съществуването на заплаха той да наруши закона още веднъж.

Защитата опита да опровергае изказванията за продължителна наркоразпространителска активност от страна на обвинения с честото му неявяване от Добрич – той обитавал в Германия, а когато бил у нас постоянно пътувал, с цел да оказва помощ на фамилния аграрни бизнес.

Апелативният съд напомни, че предявеното обвиняване е за държане и разпространяване посредством продажба на марихуана. Въззивната инстанция показа мнението на Окръжния съд в Добрич, че от събраните доказателства може да се обоснове извод за съпричастност към активността, подозирана от прокуратурата. Въпреки че не вижда заплаха от укриване, актуалният правосъден състав смята, че е действителен рискът обвиненият да извърши закононарушение. За това от една страна приказва миналата му съдимост с подобен темперамент. Сунай А. е трикратно осъждан в относително къс интервал от време. От друга страна, очевидец е споделил, че по отношение на подадени от него показания, му е оказан напън от непосредствен на обвинения.

С тези съображения Апелативен съд – Варна удостовери ареста на обвинения в разпространяване на високорисково наркотично вещество Сунай А.

Определението не предстои на обжалване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР