Варненският апелативен съд постанови задържане под стража на обвиняема, нарушила

...
Варненският апелативен съд постанови задържане под стража на обвиняема, нарушила
Коментари Харесай

Татяна наруши домашния си арест, сега се връща зад решетките

Варненският апелативен съд постанови задържане под стража на обвинена, нарушила предишно избраните й ограничения за неотклонение " подписка “ и " домакински арест “, оповестиха от пресслужбата на съда.

Спрямо Татяна Р. на 31.януари тази година е било повдигнато обвиняване за владеене и пробутване в обращение на подправени парични знаци, за които е знаела, че са неистинен.

Определена й била мярка " подписка “, само че 39-годишната жена сменила адреса си, без да уведоми способените управляващи. След подхванато търсене дамата била открита. Въпреки че била съответно известена да се яви пред наблюдаващия прокурор за осъществяване на дейности по досъдебното произвеждане, не го направила. Затова държавното обвиняване внесло искане за изменяне на мярката за неотклонение в " задържане под стража “. На 8. април Варненският областен иск е постановил домакински арест, който прокуратурата стачкува. Причината е, че на два пъти след постановяване на определението органите на Министерство на вътрешните работи и на Министерството на правораздаването не я разкрили на адреса.

В правосъдното съвещание представителят на Апелативната прокуратура обоснова настояването за най-тежката мярка за неотклонение с нуждата проверяващите да приключат работа по досъдебното произвеждане.

При произнасянето си Апелативният съд напомни, че на няколко пъти прокуратурата е правила опит да призове обвинената за осъществяване на следствени дейности. Опитите за откриването й се оказали несполучливи, което е нарушаване на подписката. Едва след оповестяването за търсене, местонахождението на Татяна Р. е било открито. Освен това, през вчерашния ден двата опита да бъде открита още веднъж не дали резултат. Ето за какво съдът стигна до извода, че е действителна заплахата обвинената да се укрие. Съдебният състав посочи, че даже домашният арест не е в положение да извърши задачите на закона във връзка с ограниченията за неотклонение – да обезпечи безпрепятственото привършване на наказателното произвеждане.

От друга съдът съобрази и съществуването на обосновано съмнение за съпричастността на обвиненото лице към вмененото му във виновност действие.

С тези претекстове Апелативен съд – Варна промени от домакински арест в задържане под стража мярката за неотклонение на обвинената за закононарушения срещу паричната система Татяна Р.

Определението не предстои на обжалване.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР