Варненският апелативен съд остави в ареста с постоянна мярка за

...
Варненският апелативен съд остави в ареста с постоянна мярка за
Коментари Харесай

Не пуснаха от ареста молдовец, отглеждал марихуана край Варна

Варненският апелативен съд остави в ареста с непрекъсната мярка за неотклонение задържане под стража молдовец с румънско поданство, разследван за разрушена наркооранжерия край варненското село Кичево.

Обвинението против Виталий Ч. е за това, че " с други лица по досъдебно произвеждане по тази причина, че отглеждал и държал за разпространяване марихуана ". Чужденецът е в ареста от 14 юли тази година и изиска от варненските магистрати по-лека мярка за неотклонение.

Оранжерията, оборудвана за развъждане на растения от рода на конопа, бе разкрита на 13 юли при профилирана полицейска интервенция. В отдаденият чартърен частен парцел на различен обвинен по делото в село Кичево бяха открити 482 саксии с растения в ранен етап на развиване, инсталация за развъждане и 382,9 гр. суха марихуана. В хода на следствието, в гората по пътя Аксаково-Албена, бяха открити укрити 5 чувала с към 15 кг суха тревиста маса. Иззети бяха и два леки автомобила – единият от които на Виталий Ч. Като съпричастен към разкритата оранжерия се смята и румънски жител, наемател на къщата в Кичево, който съумя да се укрие и сега още се търси.

Според апеталивните съдии близо 4 месеца след задържането на Виталий са налични всички законови учредения за непрекъснатия му арест. Анализът на събраните доказателства - протоколи за разпити на очевидци, за претършуване и изземване, за обиск и изземване, експертни информации и други, обосновават и към сегашния миг съмнение, че обвиненият е съпричастен към закононарушенията, за които се проверява. Именно той е управлявал планове в гората мерцедес, а на малко разстояние от колата бяха чувалите с марихуана.

Фактът, че един от обвинените е съумял да се укрие и по този метод да затрудни следствието, стимулира съда, че е действителна заплахата и Виталий да се укрие или да извърши закононарушение. Обвиняемият е непознат жител, няма непрекъснат адрес или статут на краткотрайно или непрекъснато пребиваващ в страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР