Варненският апелативен съд не уважи жалбата на обвиняем за държане

...
Варненският апелативен съд не уважи жалбата на обвиняем за държане
Коментари Харесай

Апелативният съд във Варна отказа по-лека мярка на мъж, разпространявал наркотици

Варненският апелативен съд не почете жалбата на обвинен за държане на опиати против определение на Добричкия областен съд, с което е било постановено задържането му под стража. Прокуратурата е подвела към отговорност Джунет С. за това, че на 18. ноември в Балчик е държал 4, 4 грама амфетамин за да го популяризира.

В правосъдното съвещание представителят на държавното обвиняване сподели, че най-малко от година Джунет С. доставя с марихуана и амфетамини цяла махала. Сред " клиентите “ му са 15-16 годишни деца. Адвокатът му подсети, че мъжът се е признал за отговорен и спомага на следствието. Защитата отхвърля опцията обвиненият да се укрие или извърши закононарушение.

Апелативният съд обърна внимание на осъщественото тежко съзнателно закононарушение, обвързвано с разпространяване на високорискови наркотични субстанции, в това число на деца. Макар да не намира за действителен риска от укриване, актуалният състав показа изводите на Окръжния съд в Добрич, че е действителна заплахата при по-лека мярка за неотклонение обвиненият да извърши закононарушение. Тя се извежда от характера на действието и тежестта на закононарушението, както и от правосъдното минало на арестувания. Въпреки че е оправдан, това не заличава съществуването на 3 постановени присъди, които приказват отрицателно за личността му. Така заплахата той да наруши закона е действителна, а не хипотетична.

С тези причини Апелативен съд – Варна удостовери задържането под стража на обвинявания в държане за разпространяване на високорискови опиати Джунет С.

Определението не предстои на обжалване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР