Варненският апелативен съд наложи глоба в размер на 500 лв.

...
Варненският апелативен съд наложи глоба в размер на 500 лв.
Коментари Харесай

Глобиха подсъдим, направил нерегламентиран аудиозапис по време на съдебно заседание

Варненският апелативен съд наложи санкция в размер на 500 лева на обвиняем за това, че направи забранен аудиозапис навън правосъдно съвещание.

Председателят на правосъдния състав установи, че преди отдръпването на състава на скрито заседание подсъдимият е сложил мобилния си телефон на банката с микрофон, извърнат към съда. Служителите на Областна дирекция „ Охрана “ направиха инспекция за осъществен нерегламентиран запис, за който не е било направено категорично искане, по което съдът да се произнесе. След като установи съществуване на запис на телефона на подсъдимия, ръководителят на състава откри стореното за жестоко нарушаване на реда в залата и наложи глобата.

Разпореждането е по нормата на Наказателно-процесуалния кодекс, съгласно която ръководителят на състава управлява правосъдното съвещание по този начин, че да се обезпечи обективно, всестранно и цялостно изясняване на събитията по делото, както и тъкмо съблюдаване на закона. Съгласно закона, ръководителят на състава поддържа реда в правосъдната зала, като за груби нарушавания може да постанова санкция до 500 лева на всеки присъстващ.

След тайното си заседание, чийто нерегламентиран аудиозапис бе възпрепятстван, Апелативният съд постанови оправдателна присъда по отношение на подсъдимото за лихварска активност лице.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР