Варненският апелативен съд днес определи мярка за неотклонение задържане под

...
Варненският апелативен съд днес определи мярка за неотклонение задържане под
Коментари Харесай

Съдия настани принудително в психиатрия двойния убиец във Виница, после в ареста

Варненският апелативен съд през днешния ден дефинира мярка за неотклонение " задържане под стража " и настани наложително за проучване в психиатрично заведение за 30 дни обвиненият за двойното ликвидиране в квартал " Виница ", оповестиха от пресслужбата на магистратурата.
Още по темата
Според съда от събраните данни по делото може да се направи обосновано съмнение, че 54-годишният мъж е съпричастен към тежкото закононарушение. Освен това, в случай че е под домакински арест, той може да се укрие или да извърши друго закононарушение.

Съдът се преценява и със заключението на съдебно-психиатричната експертиза, че обвиненият страда от параноидна шизофрения и все още на действието е бил в положение на дълготрайно разстройство на съзнанието.

Според вещото лице, държанието му може да бъде рисково както за него, по този начин и за близките. Въпросът за вменяемостта му обаче не е позволен по безапелационен метод и, с цел да се извърши обективно и всеобхватно проучване дали може да носи наказателна отговорност, е належащо той да бъде настанен в болница.

Определенията на Апелативен съд - Варна не подлежат на обжалване.

Двойното ликвидиране във Виница бе осъществено на 10 декември тази година рано сутринта. Тогава, във фамилна къща, бяха открити телата на брат и сестра на 51 година и на 49 година При следствието на закононарушението бе арестуван 54-годишният обвинен, който е техен родственик.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР