Варненските общински съветници се събират на извънредно заседание, на което

...
Варненските общински съветници се събират на извънредно заседание, на което
Коментари Харесай

Общинският съвет заседава извънредно за референдума за Морската градина

Варненските общински съветници се събират на изключително съвещание, на което ще решат дали да има референдум за бъдещето на Морската градина.

Инициативен комитет предлага да се организира допитване с два въпроса. Първият е за границите на парка и дали в тях попада територията от ската до морския бряг. Вторият се отнася за възбрана на строителството в крайбрежната зона на жилища, офиси, молове, хотели, казина, конгресни центрове и яхтени пристанища.

Очаква се предлагането да бъде отхвърлено, откакто срещу него гласоподаваха членовете на всички комисии. Това стана за взаимно съвещание предходната седмица. Мотивите им са незаконосъобразността на въпросите и незадоволителният брой на събраните от инициативния комитет подписи за осъществяване на референдума.

Подписката беше подадена в Общинския съвет на 29 април 2013 година, само че не беше препоръчана за разглеждане от неговите членове. Инициативният комитет заведе дело, а при започване на тази година Върховният административен съд задължи ръководителя на локалния парламент да внесе за разглеждане подписката. /dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР