Варненските народни представители от ГЕРБ/СДС ще внесат следващата седмица питане

...
Варненските народни представители от ГЕРБ/СДС ще внесат следващата седмица питане
Коментари Харесай

Варненски депутати искат оставката на министър Иван Шишков

Варненските народни представители от ГЕРБ/СДС ще внесат идната седмица запитване до служебния министър председател Гълъб Донев по отношение на желаната оставка на районния министър Иван Шишков. Ще изложим всички претекстове и ще настояваме служебният министър-председател също да желае оставката на министъра си по отношение на тежките ВиК повреди на магистралния тръбопровод в кв. ”Бриз ” и цялостното безхаберие по проблемите на морската столица.Това обявиха на конференция депутатите от ГЕРБ/СДС – Варна Павел Христов, адв.Бранимир Балачев и доц.д-р инж.Медиха Хамза, написа. 

Те припомниха, че ГЕРБ-Варна, кметът Иван Портних и ръководителят на Общински съвет Тодор Балабанов желаеха в събота оставката на шефа на ВиК-Варна, както и на министър Иван Шишков поради следващата повреда на водопровода. Община Варна настояваше от министъра след ВиК повредата преди по-малко от месец да бъде осъществена незабавна инспекция на положението на водопровода и следствие на аргументите още от строителството му през далечната 2008 година Такава инспекция не е направена досега. Депутатите от ГЕРБ/СДС показаха, че другата причина е несправяне с осъществяването на водния план на Варна на стойност 140 млн.лева, който така и така се забави с 2 години поради некадърното ръководство на обединението на Промяната, Българска социалистическа партия и Демократична България. „ Борислав Гуцанов да спре с предизборните си операции и да не трансферира виновност от болната на хубавичко глава. 

Магистралният тръбопровод Варна – Златни пясъци, който аварира за следващ път, е строен по времето на Тройната коалиция и е предаден за употреба през 2008г. Прословутата тръба във Варненското езеро, която се скъса, също е строена при ръководството на Сергей Станишев и не е била закопана под дъното, както е било по план. Ето по какъв начин са си оставили ръцете! ”, уточни адв.Балачев. Той добави, че случаят с такси в местността Пчелина, използван политически в този момент от деятели на Промяната, е станал поради инфаркт на водача, който е изгубил ръководство на автомобила.

Депутатите от ГЕРБ/СДС - Варна приветстваха взетото решение на Общински съвет - без коли в Морската градина. Години наред кметът Иван Портних и Община Варна водят борба за прекъсване на трафика в Морската градина. В преден конфликт против възбраната за коли бяха частните и партийни ползи на Демократична България, Промяната, а и Българска социалистическа партия влезе в коалиция с тях, гласувайки срещу актуализацията на Генералния проект за придвижване. Депутатите припомниха, че проблемите в Морската градина са в резултат на „ костовизацията ” й –пълна е с частни терени след реставрация и приватизация, покои и заведения за хранене, чиито притежатели желаят с колите си да стигат до тях. Затова бранителите им от Демократична България и Промяната водят непрекъснати политически офанзиви изключително преди и по време на избори. Ако и в този момент апелират решението на Общински съвет да спре придвижването на коли в парка, към този момент няма по какъв начин да скрият лицемерното си отношение по този проблем и цялостното си разминаване сред думи и каузи, разясниха още народните представители от ГЕРБ/СДС – Варна.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР