Варненски осмокласник получи 7 години затвор за убийство по особено

...
Варненски осмокласник получи 7 години затвор за убийство по особено
Коментари Харесай

7 години затвор за осмокласника от Варна, който уби бездомник

Варненски осмокласник получи 7 години затвор за ликвидиране по изключително непосилен метод и с особена свирепост на скитник, осъществено в съучастничество с малолетен и по хулигански подбуди.
Непълнолетният Денис Ж., който бе предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна, бе наказан през днешния ден от състав на Варненския областен съд на 7 години отнемане от независимост при общ затворнически режим. Бившият осмокласник от варненска професионална гимназия ще изтърпява ефикасната си присъда, откакто бе приет за отговорен за убийството на скитник, осъществено по изключително непосилен метод и с особена свирепост по хулигански подбуди и в съучастничество с наказателно неотговорния поради малолетието си Камен.
Тежкото престъпно действие, което потресе Варна поради жестокостта на двамата причинители – 14-годишния Денис и 13-годишния Камен, бе осъществено на 20 против 21 януари 2018 година Жертва на малолетния и малолетния му съизвършител стана 53-годишният някогашен служител на реда Красимир К., живял като скитник на пазарчето в кв. „ Владиславово “.
Двете момчета пребили от пердах жертвата си и се гаврили с мъжа, а дейстивята им били снимани от друго дете. Смъртта съгласно съдебномедицинската експертиза настъпила 7 – 8 часа след побоя, траял към 45 минути.
Красимир добре разбирал какво се случва с него. Тежка черепно-мозъчна контузия, съчетана с гръдна контузия е повода за гибелта на 53-годишния скитник, по тялото на което правосъдните медици открили 6 счупени ребра и счупена гръдна кост. След като човек прочете заключението на съдебномедицинската експертиза, не помни, че всичко това е осъществено от малолетен и невръстен поради жестокостта, с която двете деца са убивали, сподели през вчерашния ден представителят на Окръжната прокуратура във Варна.
Законът планува за ликвидиране, осъществено от малолетни, наказване от 3 до 10 години. Постановената присъда на Варненския областен съд за Денис е над междинния размер. Тя предстои на обжалване пред Апелативния съд, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР