Варненски окръжен съд определи мярка задържане под стража“ на 45-годишния

...
Варненски окръжен съд определи мярка задържане под стража“ на 45-годишния
Коментари Харесай

45-годишен мъж от Варна бе задържан под стража за наркоразпространение

Варненски областен съд дефинира мярка " задържане под стража “ на 45-годишния Станислав П., упрекнат в държане за разпространяване на високорискови наркотични субстанции, при изискванията на рисков рецидив, оповестиха от пресцентъра на Окръжен съд - Варна.

Според обвиняването, на 13 януари 2023 година, в жилището което обитавал били открити 25 грама производни на амфетамина.

Мъжът е неведнъж осъждан за разнообразни закононарушения, като последното му наложено наказване е за същото закононарушение, като тогава открития у него опиат е бил в огромни размери). Изтърпял е присъдата си на 9 декември 2019 година.

Престъплението, за което в този момент е притеглен към наказателна отговорност, се явява осъществено в изискванията на повторност. В този случай наказването, планувано в Наказателен кодекс е " отнемане от независимост “ от 5 до 15 години и санкция от двадесет хиляди до 100 хиляди лв..

Защитата на Станислав П. изиска от съда установяване на втората по тежест мярка – " домакински арест “ с изказванието, че мъжът страда от епилепсия и други тежки болести. Доказателства за това, обаче не бяха показани.

След като се срещна със събраните материали, съдът реши, че би могло да се направи обосновано съмнение, че Станислав П. е съпричастен към повдигнатото му обвиняване. Този извод на съда се поддържа от свидетелските показания, протоколите от осъществените претърсвания и изземвания. Налице е и другата наложителна причина за установяване на най- тежката мярка за неотклонение – действителна заплаха 45-годишният мъж да извърши закононарушение. Този риск е аргументиран от свидетелството му за съдимост, от което е видно, че Станислав П. има изразени незаконни привички, като последното му наказание е било още веднъж за владеене и разпространяване на опиати. По отношение на възраженията за здравословното положение на обвинения, съдът посочи, че изказванията не са били подкрепени с доказателства, като при нужда няма спънка да бъде назначена съдебно-медицинска експертиза. Поради изложените съображения, Варненският областен съд реши, че най- подобаващата мярка за неотклонение, която може дефинира за да се обезпечи естественото протичане на следствието, по отношение на Станислав П. е " задържане под стража “.

Определението предстои на обжалване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР