Варненски блогър разкри в детайли как точно е мамел мошеникът

...
Варненски блогър разкри в детайли как точно е мамел мошеникът
Коментари Харесай

Това е първата жалба, пусната срещу наглия измамник Спас Василев, която разкрива в детайли как е лъжел жертвите си

Варненски блогър разкри в елементи по какъв начин тъкмо е мамел мошеникът Спас Василев, който нашумя и под подправената идентичност на Александър Николов във Facebook. Той разгласява една от първите тъжби, поданени против Василев още през 2012 година

От нея излиза наяве, че по това време Спас Василев не се е тормозил за употребява същинската си идентичност и е работил също толкоз брутално.

Ето и детайлности от самата тъжба, които публикуваме без редакторска интервенция:



„ ДО СОФИЙСКА
ГРАДСКА ПРОКУРАТУРА
ЖАЛБА
От………………………………..: ЕГН ……….., живущ по персонална карта в град София, ул.
(личните данни са съзнателно премахнати)
Уважаеми г-н/г-жо Прокурор,
Живея на територията на ………………………….. за непрекъснато от месец май 2010 година Между 15 февруари и 7 май работех в ……………………………………………. Тази година през месец април се срещнах по скайп с лицето Спас Димитров Василев от град Варна на 27 години, който ми беше предложен от моя съквартирант …………… ……………, като сътрудник който продава евтини самолетни билети. След като разпитах Спас Василев по скайп, той ми удостовери, че е съучастник в ООД и сътрудник на Usit Colours, както и че е съучастник с британската компания Кобалт и швейцарската SR Consult. Запознах моята
бивша шефка ……………… ……………………. и колежката си …………….. ……………………

Те започнаха да споделят с него по отношение на покупко-продажбата на самолетни билети.

За Спас също по този начин съумях да науча от самия него, че се е занимавал с надзор на
качеството на летищата, както и с маркетинг.
Аз и лондонските ми сътрудници ми от ………………………………………….. подържахме всекидневно връзка със Спас Василев посредством скайп – неговият скайп е VasilevEU, а преди месец и половина го промени на Vasilev CbBG, също по този начин и по имейл [email protected], също по този начин и по телефона той звънеше от няколко номера – 0886725297, 0895221179, 0886241821, 0988809592 и други. Звънеше и по скайп и от стационарни телефони. Започнахме да купуваме от Спас Василев самолетни билети поради преференциалната цена, която той представяше. Например билети София-Лондон-София, който в този интервал струваше да вземем за пример 170 паунда, той ги продаваше за 130-140 паунда.

Заплащането на билетите се извършваше по банков път в двете сметки, които Спас Василев даде в Райфайзен Банк и Първа капиталова банка. Също по този начин ми е известно, че му е плащано и посредством услугите на Western Union. Сметките, които той
предостави са следните:

IBAN: BG53FINV915010BGN0TLDJ
BIC/Swift FINVBGSF
First Investment bank Sofia
Spas Vasilev
BG61RZBB91554022649114
SPAS DIMITROV VASILEV
RZBBBGSF
РАЙФАЙЗЕНБАНК

След като бъдат преведени парите, той изпраща резервации по електронната поща и след удостоверение от наша страна на имената и данните на пасажера, изпращаше самолетните билети още веднъж по имейл. Оформяни са фактури за билетите, които персонално аз не съм виждал.

(Спестени подробности)

Спас Василев представяше преференциални предложения за самолетни билети и пакети от 10, 20, 50 самолетни полета в европейският съюз и пакет от два двупосочни билета билета от Европа до Америка и Азия. Условията за пакетите бяха следните: 21 дни за активация на пакет (както Спас ми сподели това били изискванията на авиокомпаниите) и по-късно 14 дни минимална поръчка преди мечтаната дата за полет.



Също по този начин ми сподели че полетите посредством пакетите могат да бъдат употребявани освен от титуляра ами и от неговото семейство и другари – респективно 3, 5, и 10 индивида. Цената на пакетите беше задоволително атрактивна – 210 паунда за пакет от 10 полета, 378 паунда за 20 полета и пакет 50 полета струваше 750 паунда. Спас Василев ми сподели, че мога да си сложа надценка върху тези цени като добавка за открит клиент и сумите бяха повишени на пакет 10 – 270 паунда, пакет 20 – 450 паунда и пакет 50 – 900 паунда.

След 1 юли Спас ми сподели, че самолетните компании завишавали цените за пакетите и би трябвало да бъдат повишени от него с 1/3. Когато го запитах по какъв начин легално ще стават тези действия защото знам, че за такава активност би трябвало лиценз и компания, за което мога да потвърдя посредством нашата имейл кореспонценция, той ми отговори, че скоро ще бъде направена и компания и лиценз и уебсайт, само че пакетите били комерсиална загадка и не можели да бъдат качвани на уебсайт или някаква платформа.

Първоначално предложих на Василев сумите за закупените билети да бъдат превеждани непосредствено в негова банкова сметка, само че той отклони предлагането поради хипотетични по-високи такси. Така се спряхме на вид, в който за облекчение на клиентите да се превеждат пари по две мои банкови сметки в банка Barclays и аз или ги теглех на каса и превеждах посредством компания Опал Трансфер към банковите сметки на Спас Василев в Райфайзен Банк и Първа Инвестиционна Банка, или непосредствено онлайн ги превеждах към компанията за парични преводи Опал Трансфер, които от своя страна ги превеждаха към същите сметки на Василев. Също по този начин няколко пъти съм му превеждал пари посредством Western Union, защото той ми е казвал че парите незабавно му трябват до 1 час.

При молба от моя страна за изпращане на документ – фактура за заплащането на тези пакети, Спас ми отговаряше че можел да им издаде фактури за чистата цена на употребяваният полет от самолетният пакет. Билетите Спас изпращаше в последният миг, директно преди полета, същия ден или предходния. Много пъти съм претендирал доста по-рано да се изпрашат билетите на хората, само че той ми е казвал, че от авиокомомпаниите му ги пращат в последният миг. За интервала април-юли съм намерил клиенти за Спас Василев, които са си закупили пакети и самолетни билети – пакети към 25, самолетни билети към 30-40.



Полетите бяха изпълнявани до преди 10 дни когато не излетяха 4 индивида закупили си пакет от Лондон. Реших да изясня случая по телефона. Спас твърдеше, че имало проблеми с резервационната система и самолетните компании не виждали полетите. Зададох му няколко пъти въпроса дали тези полети са платени, той ми отговори утвърдително. След което аз му споделих, че или той би трябвало да дойда в Лондон да ми изясни за какво не са летели или аз ще дойда. Няколко дни ми твърдеше, че ще пристигна, до момента в който аз не си купих билет на летище Гатуик и на 03/08 в 23.00 аз дойдох във Варна вечерта с полет от Лондон. Освен изясняване на обстановката с хората, които не излетяха, мотив за идването ми беше и желанието ми да подпиша документи за основаването на юридическо лице, което да предлага легално туристически услуги. Василев неведнъж ме уверяваше, че е съучастник, ръководещ и представляващ голям брой компании, че опитът му в авиационната сфера е забележителен и че няма защо да се тормозя.

Спас Василев ме посрещна на Летище Варна и ме заведе в неговият офис и този на съдружника му. Офисът се намира на ул. „ Глаголица “ 61 във Варна. Спах там и на другият ден дружно със Спас отидохме на банкомат, където аз изтеглих сумата от 400 лева и му я дадох на ръка, защото той ми сподели че би трябвало да заплати самолетните билети. След това ходихме дружно в офисите на Райфаизен Банк и Първа Инвестиционна банка, където Спас ми сподели че има работа. След това отидохме в неговия офис и той ме остави там за 2 часа, тъй като сподели че имал друга работа. През това време два пъти го търсеше един човек, по-късно Спас пристигна и този човек, който го беше търсил пристигна дружно с още един. Човекът искаше пояснение от Спас за полети, които е платил, а пък не е летял. Спас му твърдеше, че има проблем с резервациите.

Човекът изиска от Спас да му върне сумата от 400 евро и Спас му даде 800 лева Документ не са съставяли за върнатата сума. През цялото време се пробвах да изясня аргументите за пропадналите полети, само че съответна информация по този начин и не получих. След това Спас ми съобщи, че имал друга работа и ме заведе в хотел Виктория и сподели, че ще продължим диалозите вечерта след 20.30 ч. По това време се съветвах с мой
близък юрист по отношение на направени документи от страна на Василев за регистрацията на бъдеща компания. Оказа, че Спас не попада на никое място в Търговския указател и няма даже един месец застрахователен стаж. Не се появи на уговорената среща, изключи си телефоните, писах му на мейла и нямах визия къде се намира.



Единствената връзка с него същата вечер беше мейл, след мой заложен въпрос за статуса на полети на мои другари. Също по този начин ми писа, на въпрос заложен от мен за вероятни полети на мои другари, които желаеха да летят от София до Варна. На идващия ден, събота 4 август, направих многократни опити да се свържа с него по телефон, вървях няколко пъти до офиса му, само че без триумф. В неделя опитите да открия Василев продължиха. На този ден трябваше да излетят трима души, които бяха закупили билети, само че по този начин и не получаваха данните за полетите си. В желанието си да го открия непременно застанах пред офиса му и през целия ден го чаках да се появи.

Междувременно се свързах със съдружника му посредством мой другар в Лондон. Той пристигна и изясни, че със Спас в действителност нямат съдружничество и той самият има близки, които е трябвало да летят, само че не са изхвърчали.

Заедно със съдружника на Спас пристигна и Вилиан, който също се оказа пострадал в обилни размери. Анализирайки обстановката стигнахме до извода, че сме забъркани в скица за нелегално заграбване на средства. Към момента минимум 30 души са заплатили полетите си, а билети за тяхното осъществяване липсват и това е единствено посредством моите контакти. Точният размер на породените вреди и броят на излъганите купувачи, които занапред ще открият, че са платили самолетни билети, а издадени билети няма, не е явен.
Моля да по най-бързия метод да вземете отношение, защото считам че съм излъган и съзнателно въведен в подвеждане от Спас Димитров Василев. Същия ме заблуди, че има действително желание да продава самолетни пакети и билети, че е притежател и съучастник във компании, че е законен сътрудник на компания Usit Colours България, че има желание законно да работи на територия на България и Англия, а в действителност е построил пирамида и не е имал желание да заплаща превежданите от клиентите суми за тях на самолетните комапнии и по този начин съществено е ощетил мен и клиентите си със сумата от към 30 000 паунда. "



Източник: varnasummer.com

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР