Варненец може да се похвали, че притежава над 21 000

...
Варненец може да се похвали, че притежава над 21 000
Коментари Харесай

Колекционер от Варна събра 21 000 билети за градски транспорт

Варненец може да се похвали, че има над 21 000 използвани билети за градски превоз. Уникалната сбирка на студента Никола Иванов включва билети, издавани от 1995 година насам, и то единствено от варненски компании.
Билетчета за градските автобуси Никола стартира да събира още като възпитаник в главното учебно заведение. „ Много постоянно ми се постановяваше да пътувам и желаех да схвана какъв брой пари разходвам за градски превоз. През първия месец събрах много билети.

Продължих втори месец, а билетите станаха няколкостотин. Когато натрупах 700 билета, взех решение събирането да ми стане занимание ”, споделя младият колекционер.

Сбирката съдържа и билети, подарени от сътрудници и другари на Никола. Някои от по-старите транспортни документи той намира в остарели портфейли на свои родственици.

Първоначално реди хартийките в книги. Когато сбирката стартира да набъбва, колекционерът стартира да ги сортира в пликове по 100. Общото тегло на всичките 21 плика е над 2.5 кг, измерил е гордият притежател.

Превозните документи в сбирката на младия варненец обгръщат интервал от 22 години – от 1995 до 2017 година Има билети от компаниите " Транстриумф ", " Градски превоз ", " Автотрансснаб ", " Делтакар " и други, обслужващи Варна и региона.

Според Никола Иванов сбирката му от автобусни билети е най-голямата у нас. Когато сбирката му надвишава 15 000, опитва да кандидатства за връх на Гинес. Изискванията обаче му се костват доста комплицирани, а някои и безсмислени, и се отхвърля да документира достижението си.

За да покрие разноските си по студентството, тази зима бъдещият инженер взема решение да продаде сбирката си и пуска публикация в известен уебсайт за сделки. Първоначалната цена на неповторимата колекция е 3000 лв.. Впоследствие цената е понижена на 2500 лв..

Ако не успее да я продаде, Никола Иванов има намерение след време да подари сбирката си от билети на Музея за история на Варна. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР