Варненец, буйствал на борда на самолет и не спазил противоепидемичните

...
Варненец, буйствал на борда на самолет и не спазил противоепидемичните
Коментари Харесай

Глобиха варненец, буйствал на борда на самолет

Варненец, буйствал на борда на аероплан и не спазил противоепидемичните ограничения, е санкциониран, откакто отказал да показа документ за идентичност на органите на реда. Това излиза наяве от документи по дело, в което той апелира размера на наложената му глоба, научи Moreto.net.

Решението на Административния съд от 19 юли удостоверява това на Районния съд. Така на процедура се затвърждава и наказателното разпореждане от 21 януари 2022 година на Началник ГПУ Летище - Варна при Главна дирекция „ Гранична полиция “ – Министерство на вътрешните работи, с което на мъжа е наложена санкция в размер на 500 лв. за несъблюдение на предписание на полицейски орган.

Случката се разиграла на шести януари, когато в следобедните часове от борда на кацащ аероплан на летище Варна, изпълняващ полет Лондон – Варна, е обявено, че мъж буйства и не извършва нарежданията на екипажа за съблюдаване на противоепидемичните ограничения.

Към варненеца е обещано устно предизвестие от граничен служител на реда с инструкции за потребление на защитна маска, на което той се възпротивил. Полицейски чиновници поискали документи за идентичност на нарушителя, само че той отказал с претекст, че е нелегално. На мъжа е връчен акт, против който в период е подадено документално несъгласие. Впоследствие е издадено и наказателно разпореждане.

Въззивният съд е приел за несъстоятелно възражението, че паспортът е бил показан, поради обстоятелството, че това се е случило едвам на гишетата и то на напълно разнообразни чиновници.

Съдът е открил, че несъмнено даденото от полицейския чиновник предписание към мъжа, което е било наложително за него, не е изпълнено. Пътникът се е държал надменно и макар, че няколко пъти му е обещано полицейско предписание за инспекция, същият не е дал персоналните си документи.

„ Правилни са изводите на въззивния съд, че не са налице смекчаващи виновността условия, а в противен случай...Напълно се споделят изводите на Районен съд, че с цел да се реализиран задачите на наказването, същото следва да се наложи в оптимален размер, точно по този метод може да се влияе на нарушителя възпиращо и предупредително “, се споделя в решението на Административен съд, което не предстои на обжалване.

Варненецът е наказан да заплати на Главна дирекция „ Гранична полиция “ – Министерство на вътрешните работи сумата от 80 лв., представляващи юристконсултско заплащане за касационната инстанция.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР