Varna24.bg За трогателна история с щастлив край научи Varna24.bg. Младо семейство

...
Varna24.bg
За трогателна история с щастлив край научи Varna24.bg. Младо семейство
Коментари Харесай

Младо семейство от Варна даде пример по човечност с благородна постъпка

 Varna24.bg За трогателна история с благополучен край научи Varna24.bg . Младо семейство от Варна, което живее в София, избави от сигурна гибел две новородени улични кученца, захвърлени в кална локва.

Историята е от преди към месец, когато варненката разхождала домашния си любим в столичен парк.

" Излязохме на разходка с нашето куче и с детето в близкия парк. Валеше дъжд, беше тъмно и студено време. Бързахме да се приберем, с цел да не настине детето. В този миг чух безшумно скимтене. Огледах се и първоначално не съумях да схвана от кое място идва звука. Бях на път да подмина, когато потеглих да заобикалям голяма локва. Бях втрещена, когато видях, че точно в локвата, потънали в тиня до уши трепереха две паленца, едвам прогледнали. Измъкнах ги от там, бяха премръзнали и бавноподвижни. Не зная какъв брой време са стояли там и кой ги беше захвърлил, само че животинчетата бяха на ръба на гибелта. Завих ги в дрехата си и забързахме към квартирата. След като се прибрахме ги изкъпах. Пратих брачният партньор си до най-близкият зоомагазин, с цел да купи подобаваща за бебета храна. Нашето куче на часа влезе в ролята на майка и стартира да ги ближе и закриля.

Зарадвах се, когато видях, че мъничетата живнаха и добиха мощ и храброст. На идващият ден ги заведохме на ветеринарен доктор, с цел да им сложи ваксина. Мина време, кученцата поотраснаха и стъпиха на крайници. Тогава направих фотоси и ги пуснах във фейсбук за осиновяване. С нас се свърза момиче от различен град, което неотдавна е изгубило каракачанката си. То сподели, че за него няма никакво значение дали кученцето е породисто или не, че ще го отгледа с огромна обич. Зарадвахме се доста, че има такива сърцати хора. Скоро по-късно се обадиха други благи хора и пристигнаха, с цел да осиновят и второто паленце ", описа младата майка, дала прелестен образец на дъщеричката си по човещина и достойнство. 

По подобен метод младежите от Варна преди към 8 месеца са разкрили и осиновили домашния си любим. Макар и на квартира, въпреки и в тежък за тях миг, когато около пандемията остават без работа с малко дете, те попаднали на публикация за осиновяване на малко кученце, редовно измъчвано от стопанина си. Научили за него от софиянка, която взела от нападателен пияч кученцето, комбинация сред хъски и улично куче. Жената пуснала фотография в обществената мрежа. Семейството решило, че ще даде дом и грижа на животинчето, което през днешния ден им се отплаща с безрезервна честност и обич.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР