Varna24.bg Величка Стойчева от село Труд получи днес присъдата си за

...
Varna24.bg
Величка Стойчева от село Труд получи днес присъдата си за
Коментари Харесай

Докъде се докарахме! Санитарка сви банковата карта на тежко болна, изтегли много пари!

 Varna24.bg Величка Стойчева от село Труд получи през днешния ден присъдата си за безпардонна кражба на 4500 лв. от жена в тежко здравословно положение, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . 54-годишната Стойчева работила като санитар в незабавното поделение на УМБАЛ " Пловдив ", а потърпевшата Марийка Средева била пациент там.

На 12 септември 2020 година Величка, която е с главно обучение, бръкнала в чантата на болната жена, извадила от портмонето й 100 лв., шофьорска брошура и банкова карта със залепено на нея листче с ПИН кода, след което върнала портмонето назад в чантата.

Подсъдимата незабавно изтичала до най-близкия банкомат, където открила, че в картата има над 12 000 лв.. След това в продължение на няколко дни санитарката теглила 14 пъти от разнообразни банкомати и по този начин присвоила от картата общо 4400 лв., преди тя да бъде блокирана от потърпевшата болна жена.

След извлечение от банката били открити точните дни, места и часове, откъдето са теглени парите. В един от клоновете в село Труд имало охранителна камера, която снимала по какъв начин Величка Стойчева прави престъпното действие, след което тя е била задържана.

В правосъдната зала през днешния ден санитарката призна виновността си, както и всички обстоятелства и условия в обвинителния акт, поради което присъдата й бе редуцирана с 1/3. В последна сметка 54-годишната Величка Стойчева бе наказана условно на 20 месеца отнемане от независимост, с 3-годишен изпитателен период. Тя ще би трябвало да възвърне откраднатата сума, както и разноските по делото в размер на 190 лв.. Освен това санитарката ще заплати и санкция от 400 лв.. В залата през днешния ден наказаната Величка бе тиха, кротка и по-ниска от тревата, а на излизане настойчиво криеше лицето си от камерата на Plovdiv24.bg .

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР