Varna24.bg Състав на Варненския апелативен съд потвърди първоначалното задържане под стража

...
Varna24.bg
Състав на Варненския апелативен съд потвърди първоначалното задържане под стража
Коментари Харесай

Съдът във Варна остави в ареста убиеца на 69-годишен мъж от Добрич

Varna24.bg Състав на Варненския апелативен съд удостовери първичното задържане под стража на Пламен Манов, притеглен като обвинен по досъдебно произвеждане на ОД на Министерство на вътрешните работи - Добрич по тази причина, че на 21 против 22 юни т.г., при изискванията на рисков рецидив, съзнателно е умъртвил 69-годишен мъж от Добрич.

Миналата седмица Окръжен съд – Добрич дефинира най-тежката мярка за процесуална насила по отношение на обвинения, а през днешния ден въззивната апелативна инстанция я удостовери като вярна и законосъобразна.

Пресслужбата на съда напомня, че съгласно разследващите  Манов е бил в дома на починалия и сред двамата зародил спор. Обвиняемият нанесъл няколко удари на възрастния мъж, вследствие на които той умрял. Тялото му било намерено на 22 юни сутринта в жилището му в Добрич.

Съставът на Апелативен съд – Варна показа изводите на съда в Добрич за съществуването на обосновано съмнение, че Пламен е съпричастен към незаконното действие. Това е тежко съзнателно закононарушение, осъществено при изискванията на рисков рецидив, за което се планува наказване отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна. Обвиняемият, който отхвърля присъединяване си в убийството е осъждан трикратно, като последната му присъда е от 2011 година. Той постоянно сменял обитаемоте места, в които живее и работи. Както за първата, по този начин и за втората правосъдна инстанция този факт води до извода, че на този стадий от следствието е действителна заплахата мъжът да се укрие от наказателно гонене или да извърши закононарушение.

Определението на Варненския апелативен съд, с което се удостоверява първичното задържане под стража на Пламен Манов, притеглен като обвинен по досъдебно произвеждане на ОД на Министерство на вътрешните работи - Добрич по тази причина, че при изискванията на рисков рецидив, съзнателно е умъртвил 69-годишен мъж  е дефинитивно.

           
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР