Varna24.bg За изключително грозно изпълнение сигнализира читател на Plovdiv24.bg. Ето

...
Varna24.bg За изключително грозно изпълнение сигнализира читател на Plovdiv24.bg. Ето
Коментари Харесай

Грозно! Роми посегнаха на дрехи, които хората даряват от сърце!

Varna24.bg За извънредно грозно осъществяване алармира четец на Plovdiv24.bg . Ето защо тъкмо става въпрос: " Здравейте, пиша Ви по отношение на кабинката за облекла пред " Кауфланд " в " Смирненски ". На 13 април бяхме отишли да оставим торбичка с облекла и се натъкнахме на роми, които изкарваха торбите с облекла от препълнения резервоар. Толкова грозна картина, при която множеството наши жители гледаха с неразбиране какво се случва. Писах и до БЧК Пловдив, осведомявам Ви и вас (прикачам снимки) ".

Припомняме, че новаторската система се осъществя за пръв път в България през 2016 година, към 25 години след въвеждането ѝ в Западна Европа. Може да се подари всичко, което е от текстил, опаковано, чисто и добре завързано в торбички. В Пловдив за една година бяха сложени близо 100 контейнера, а в цялата страна те са към 1000. Те могат да бъдат открити на територията на общински институции, учебни заведения, университети и супермаркети. Капацитетът на един резервоар е към 300 кг, който ще бъде събиран със специфичен хигиенизиран превоз.

Кампанията е безсрочна и има за цел да приобщи хора от всички възрасти да бъдат екологично и обществено виновни и посредством своето присъединяване да оказват помощ за стимулиране на дарителството, опазването на естествените запаси и запазването на скъпи първични материали за обществото и стопанската система вместо депонирането им.

" Призовавам всички жители да се включат. От през днешния ден са сложени три контейнера в постройките на Българския червен кръст в Пловдив. Търговската компания, на която сме сътрудници, има подготвеност при бедствена обстановка да подкрепи потърпевши с нужните съгласно сезона облекла и да отговори на техните потребности ", разясниха при започване на акцията уредниците.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР