Varna24.bg Варненеци, ако искате да сте здрави във всички сезони, наблегнете

...
Varna24.bg
Варненеци, ако искате да сте здрави във всички сезони, наблегнете
Коментари Харесай

Проф. Чирков: Наблегнете на рибата и движението, ако искате да сте здрави!

Varna24.bg " Варненеци, в случай че желаете да сте здрави във всички сезони, наблегнете на рибата и на придвижването! Това сподели за Varna24.bg проф. доктор Александър Чирков, бащата на модерната сърдечна хирургия и кардиология.

Той ще се завърне от Германия в обичания си град Варна в края на септември, с цел да приеме своите пациенти от 1 до 5 октомври в кабинет на ул. " Иван Драсов " № 2, а предварителни записвания могат да се създадат на тел. 0884 76 44 49.

Ето още от препоръките на проф. Чирков: 

Трябва човек да не преяжда, да се храни в по-малки количества. Повечко да са калориите заран, повече кисело мляко, извара, зеленчуци, картофи и моркови, спанак...Месните артикули да се заобикалят, а единствено тези на скара и то добре изпечени. Да се заобикалят мазните храни, варненци да натъртват на рибата. Това е най-хубавото. Ако може, съгласно опциите на хората. Второто значимо нещо е придвижването. Ако няма време индивида да спортува, то да изминава пеш сред 2 и 4 километра най-малко на ден. Особено след хранене. На обед би трябвало човек да се храни по-оскъдно, а вечер напълно малко. Най-късно да се вечеря в 18 часа. След това никаква храна, единствено разходки. Мозъкът ще бъде благополучен и признателен, че стомахът не го нервира повече с импулсите си, с цел да изпраща съответните ензими за смилането. Мозъкът споделя: " Ти ме остави на мира, по тази причина от признателност аз ще ти изпратя мелатонин от епифизата и ще спиш добре! "

Професорът е на мнение също, че бъдещото здраве на нацията зависи от образованието в междинните учебни заведения, където би трябвало да бъдат въведени специфични часове по здравна и обществена просвета.

" Това ще помогне на подрастващите жители на България да придобият обикновена здравна просвета за заболяванията, епидемиите и санитарни условия в живота. Това ще е от жизненоважно значение за българския народ. Нека се вслушаме в съвета на Сенека, който припомня - да учим за живота, а не за учебното заведение... ", добави за Varna24.bg проф. Чирков.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР