Varna24.bg Работници полагат маркировката по част от ремонтирания бул.Приморски, видя

...
Varna24.bg Работници полагат маркировката по част от ремонтирания бул.Приморски, видя
Коментари Харесай

Полагат маркировката по част от ремонтирания бул.Приморски

Varna24.bg Работници поставят маркировката по част от ремонтирания бул. " Приморски ", видя кореспондент на Varna24.bg

Част от трасето, в сектора от Летния спектакъл до подлеза под Фестивален и конгресен център, е готово и там точно се поставя маркировка. 

Платното от страната на Морската градина под Икономическия университет по бул. " Цар Освободител " също е с положен асфалт, само че въпреки и на пръв взор приключен, пътят към момента е затворен и знаци регламентират възбраната за прекосяване, която постоянно се нарушава. Отсрещната пътна лента, която до скоро беше в ровове, към този момент е запълнена с трошляк и пръст и по нея текат довършителни работи.

Според служащи на обекта има действителен късмет рехабилитирания сектор да бъде отворен до края на април, както обяви кметът на Варна Иван Портних.  

Както неотдавна Varna24.bg осведоми, продължава рехабилитацията на пътната инфраструктура във Варна, като от началото на годината до момента са възобновени към 10 000 квадратни метра. Възложени за осъществяване са още към 50 000 кв. м. в петте региона в града и селата, за премахване на проблемите по пътните артерии, заяви Петър Гърбузов – шеф на дирекция " Инженерна инфраструктура “ в Община Варна. 

Рехабилитация на пътната инфраструктура тече в регион " Одесос “, където дейностите се правят редом с поставяне на хоризонтална маркировка за въвеждане на Синя зона. Възложени за осъществяване са 11 250 квадратни метра, като дейностите предстоят в трети, седми и осми микрорайон. Извън обсега на синята зона има още 6 000 квадрата, които ще бъдат ремонтирани. 

Вече стартира работа и в регион " Приморски “, където ще се ремонтират 11 270 квадратни метра от пътната инфраструктура, регион " Аспарухово “ – 6000 квадратни метра и в селата Звездица и Константиново – по 1000 квадратни метра. Ключов е ремонтът на пътя за " Галата “, който е съществено потърпевш. Следващата седмица стартират рехабилитационните действия в регионите " Младост “ и " Владиславово “ – по 7000 квадратни метра, изясни Гърбузов. 

След реализирането на този стадий от ремонт на пътната инфраструктура, ще създадем преоценка с районните администрации и през есенния интервал ще продължим, сподели кметът Иван Портних. 

" Десетилетия наред във Варна не е полаган толкоз асфалт, колкото сега. Осигурено е финансиране за редица пътни артерии значими за града – бул. " Левски “ в остарялата му част, бул. " Осми Приморски полк “ – в посока " Виница “, ул. " Съборни “, " Г. Бенковски “, и в  " Аспарухово “. Като администрация сме създали нужното да извървим нелекия път от правене на план, кандидатстване на финансиране, обезпечаване на средства по европейските стратегии или от бюджета, с цел да се стигне до избор на реализатор и реализация на обекта. Този ритъм на възобновяване на инфраструктурата, който демонстрирахме през последните години, и който бих нарекъл ударен, освен го резервираме, на в реалност го ускоряваме взаимно с страната. Обемът от дейностите е голям, въпросът е, че когато с десетилетия нищо не се е предписание, няма по какъв начин за един ден да се случи “, обясни Иван Портних. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР