Varna24.bg През това лято варненският Делфинариум, една от гордостите на

...
Varna24.bg През това лято варненският Делфинариум, една от гордостите на
Коментари Харесай

Варненският делфинариум става уникален на Балканите!

Varna24.bg През това лято варненският Делфинариум, една от гордостите на града ни, навърши 33 години. Предстои паметният за града ни атракцион да добие нов образ и да се трансформира в неповторим обект за Балканите, научи Varna24.bg .
Ето какво разяснява за идните поправки и превръщането на Делфинариума в неповторима атракция на Балканите шефа на компанията, менажираща комплекса-Васил Василев:
"С огромни поправки успяхме да върнем блясъка на тази неповторима постройка и прилежащата й повърхност. Остава ни да реновираме напълно вътрешната конюнктура и басейна на делфините. 
И тук се сблъскваме с най-голямото предизвикателство - никакви ремонтно-строителни действия не могат да се правят без самите делфини да бъдат преместени от постройката - шумът на строителните машини и принадлежности просто ще ги убие.
За страдание, по този начин са устроени нашите актьори. За разлика от индивида, те са способни да възприемат звуци, които нашето ухо дори не вижда. 
Преди 20-ина години, при незабавен ремонт, делфините са били преместени в филантропичен басейн в "Спорт Палас " и това е коствало живота на един от любимците на публиката.
Какво да се направи? Собствениците на Делфинариума разполагат с терен, финансиране и утвърден Подробен устройствен план за строителство на по този начин нужните басейни в съседство със сегашната постройка. 
Това са: главен басейн с дълбочина в единия край най-малко 5 метра, родилен басейн и хигиеничен басейн, където да се отделят болните делфини. 
Проектът е минал през публично разискване, архитектурни препоръки, утвърден е на съвещание на Общинския Съвет Варна, има позволение от съответното министерство. Направено е всичко, което се изисква по закон.

Какво ще донесе това на варненци? Външният огромен басейн, с изключение на да приюти първоначално спешно делфините, по-късно ще се употребява за физически контакт на деца и делфини, а за какво не и за набиращата известност "делфинотерапия ". 
Санитарният басейн ще може да приютява и лекува и черноморски делфини, изпаднали в неволя. А родилният ще даде опция за разширение популацията, която при изискванията сега е затруднена. И най-после, актуализирания комплекс ще стане нова перла в короната на морската ни столица.

Какво остава? Остава в незабавен порядък Общинските управляващи да издадат виза за планиране, с цел да се пристъпи към реализация на плана. Строителството може да стартира безусловно след 4-5 месеца и още идващото лято делфините да бъдат извадени от постройката и да се пристъпи към огромен ремонт и реорганизация на вътрешния басейн и целия Делфинариум.

В умозаключение се обръщам към варненци: Съдействайте ни за по-бързо решение на въпроса. Тридесет и три години това е Вашият Делфинариум. Пораснахме с него. Нека и в бъдеще да разнася славата на Варна и България! "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР