Varna24.bg Оформя се кръговото кръстовище, което свързва новия бул. Левски

...
Varna24.bg Оформя се кръговото кръстовище, което свързва новия бул. Левски
Коментари Харесай

Оформят новото кръгово на бул. Цар Освободител, работници се жалват, че няма почивка

Varna24.bg Оформя се кръговото кръстовище, което свързва новия бул. " Левски " с бул. " Цар Освободител " и ул. " Струга ", видя кореспондент на Varna24.bg

Огромно количество тежка строителна техника и " войска " от служащи са съсредоточени по обекта. Някой от работещите даже споделиха, че поради периодите, които гонят " им вадят душите " и нямат отмора събота и неделя, само че са окуражени да приключат час по-скоро. 

Вече се оформят и главните трасета на новия бул.. Неотдавна от Община Варна регистрираха и какво е свършено досега. Стана ясно, че към 95% от ВиК инфраструктурата по новоизграждащото се трасе на бул. " Васил Левски “ е подготвена, остава построяването на 2 клона дъждовна канализация. Готови са 90% от телекомуникациите, 80% от дейностите по уличното осветяване, оповестиха от дирекция " Инженерна инфраструктура и благоустрояване “ към Община Варна. Паралелно се работи по построяването на структурата на 4-те пасарелки. Готови са всички пилотни стени, слага се обшивка. Подготвя се озеленяването и се работи по организацията на придвижване – знаци, хоризонтална маркировка и предпазни системи.

Мостовите уреди на бул. " Левски “ с бул. " Владислав Варненчик “ и бул. " Сливница “ са приключени. В развой на създаване е мостовото оборудване с бул. " Цар Освободител “, на структурата с ул. " Прилеп “ – там са изляти устои и ригели, работи се по армировъчни и кофражни работи за пътна плоча. По отношение на връзката с ул. " Кракра “ – изляти са устоите, инсталирана е гредовата структура и се построява пътна плоча. 

20 000 тона асфалт е положен до момента по новото трасе на бул. Левски “, което включва сектора от ул. " Подвис “ до ул. " Девня “.

Продължават и ремонтните действия по остарелия сектор на булеварда - в сектора от ул. " Подвис " до бул. " Осми Приморски полк ", който се ремонтира по план по Оперативна програма " Региони в напредък “. До момента изпълнените действия включват: замяна на канализация и водопроводи в южното и част от северното платно; ремонт на връхната структура на подлезите и автоподлеза при ул. " Мир “; ремонт на горното и долно строене на автоподлезите на ул. " Подвис “ и ул. " Царевец “, осъществени са поправки на стъпала, площадки и входове на подлезите, построени са рампи за детски колички, осъществен е ремонт на отводнителната система и стените на пешеходните подлези. Асфалтовите работи са до равнище положен биндер по южното платно и по част от северното, подготвена е и велоалеята в сектора от ул. " Подвис “ до ул. " Дубровник “.

Предстои да бъде приключена подмяната на канализация и водопроводи в северното платно, както и ремонт на връхната структура на подлеза на ул. " Дубровник “ – северно платно. Ще бъдат изпълнени мазилки по таваните на пешеходните подлези, замяна на осветлението и монтаж на платформи за инвалиди на пешеходните подлези. Предстои създаване на велоалея в сектора от ул. " Дубровник “ до ул. " Дружба “, тротоари край северното и южното платно, озеленяване и асфалтиране.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР