Varna24.bg Нов световен метод при тазобедрените ортопедични операции ще бъде

...
Varna24.bg Нов световен метод при тазобедрените ортопедични операции ще бъде
Коментари Харесай

Нов световен метод в ортопедията ще бъде прилаган и в МБАЛ Св. Анна

 Varna24.bg Нов международен способ при тазобедрените ортопедични интервенции ще бъде прилаган и в МБАЛ " Св. Анна " в близко бъдеще, научи Varna24.bg .

" Имахме опцията с помощта на напъните на МБАЛ " Св. Анна " и нейното управление да почерпим опит на един от водещите експерти в тазобедрената хирургия. Това, което сега прилагаме е една предоперативна техника, която 

гост-операторът проф. доктор Хайнц Рьотингер употребява повече от 15 години с извънредно положителни резултати. Ние сега имаме опция да се поучим от него и неговият опит. Той е доста благосклонен, има прелестни визии по отношение на развитието на тази техника и използването и в нашето поделение. Той желае да обучава млади експерти и им съобщи своите познания, а ние би трябвало да се възползваме от това.

Смятаме след днешната проява, която направи да продължим по неговите стъпки, той да идва още веднъж тук, а и да изпращаме млади експерти на образование в неговата клиника. Със горделивост можем да заявим, че всички водещи хирурзи са тръгнали от Окръжна болница, тъй че и ние имаме положителни способи и практики, които използваме. Работата тук е като визитна картичка за техния професионализъм. От тук нататък приказваме за едно надграждане. Първият пациент, на който той приложи своята методика е дама на 40 години с вродени проблеми. Беше и поставена механична протеза, пациентката е изведена от упойка, усеща се добре ", сподели за медията ни доц. Мартин Бърнев.

Припомняме, че две демонстрационни интервенции с гост-оператор проф. доктор Хайнц Рьотингер бяха осъществени в МБАЛ “Света Анна - Варна " през днешния ден.

Създателят на предно-латералния достъп за ендопротезиране на тазобедрена става (Röttinger approach) влезе в операционната на варненския “Пирогов " с двама български ортопеди - проф. Пламен Кинов и доцент Мартин Бърнев.

Международният екип извърши промяна на тазобедрени интервенции по метода на проф. Рьотингер.

“Модерната методика е миниинвазивна, атравматична за меките тъкани и подсигурява по-бързо възобновяване на пациента ", коментира доц. Мартин Бърнев.

Операциите се излъчваха чрез видеовръзка в лекционните зали, последвани от полемика с проф. доктор Хайнц Рьотингер и екипа, направил процедурата.

По-късно имаше и лекциите на проф. Рьотингер - “Достъп  при тазобедрено протезиране (достъп на Рьотингер), ревизионно тазобедрено протезиране с модулно стебло Reclaim, Pinnacle Revision, Gription TF в залата на Kлиниката по Oртопедия и Траватология на МБАЛ Света Анна.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР