Varna24.bg Култова сграда, паметник на културата, ще бъде възстановена в

...
Varna24.bg Култова сграда, паметник на културата, ще бъде възстановена в
Коментари Харесай

Възстановяват култова сграда в сърцето на Варна

Varna24.bg Култова постройка, монумент на културата, ще бъде възобновена в центъра на Варна. Работници към този момент разчистват вътрешността на тогавашният гранд хотел " Империал " на площад " Независимост ", видя кореспондент на Varna24.bg .

Сградата е известна измежду варненци като " Къщата с гълъбите ". Тя е проект на инж. Йосиф Х. Стоянов от 1932 година В годините хотелът става Военно окръжие и дълго време остава такова. 

Някога гранд хотел " Империал " е бил ситуиран най-близо до варненската Община. Понастоящем остарялата общинска постройка не съществува, съборена е през 50-те години на предишния век по отношение на разширението на площад " Независимост " и построяването на фонтаните.

С течаща топла вода, бани във всяка стая и централно парно отопление, захранвано от мощен казан в приземния етаж, " Империал " съперничел на всеки различен първокласен гранд хотел във Варна.

Руините на хотела дълги години бяха употребявани освен от гълъбите, само че и от наркомани и бездомници. 

По информация на основният проектант на Община Варна Виктор Бузев за медията ни, фасадата на постройката ще бъде реставрирана, а самият обект евентуално ще приюти офиси и търговски обекти.

Проектът има всички нужни документи и съгласувания от Министерството на културата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР