Varna24.bg изрази притеснението си от "екологичната бомба", която се готви

...
Varna24.bg изрази притеснението си от "екологичната бомба", която се готви
Коментари Харесай

Читател на Varna24.bg: Екологична бомба се готви за Заговезни край Варна

Varna24.bg изрази терзанието си от "екологичната бомба ", която се готви за празника Заговезни край Варна. Ето какво показа той:
"Години наред под прикритието на празника Сирни Заговезни в гр. Белослав обл. Варна и някои села от региона се палят огньове, тъй като по този начин повелява традицията. Това обаче става на нерегламентирани места, като се горят най-вече автомобилни гуми и кабели. Общината празнува празника с огромен огън в центъра на града, формиран както повелява традицията единствено от съчки, само че не взима ограничения за това което се случва на няколко места по кварталите. Миналата година поех една самодейност преди да е станало съдбовен случай и подадох сигнал в полицията за тенденциозен палеж. Така си провокирах насрещна инспекция и куп разправии с органите на реда. В следствие пуснах сигнали до: Регионална инспекция за опазване на околната среда Варна, регионалния шеф, пожарна сигурност, горско стопанство и общината, само че от всички институции получих отговор, че паленето на автомобилни гуми в горска и урбанизирана част на който и да било жилищен регион е безусловно неразрешено. В кв. "Акациите " се възпламеняват няколко тона докарвани с камиони, бусове и каруци гуми. Мургави братя пазят цяла нощ, а на другия ден пунктовете за скрап са цялостни. Общината осъжда това действие, само че не подхваща никакви предварителни ограничения. Отново тази година ще подам сигнал на 112 за съзнателно запалване на неразрешени субстанции и чакам същият сюжети, пожарна която идва и гледа, а полиция ревизира мен като нарушител.
В отговорите на моите писма е видно по какъв начин кмета дава обещание, че това извращение с природата няма да се случи. След празника, когато всичко е покрито със мазни сажди, църквата уважава "Чистият понеделник ". На фона на условията на ЕС към България и казуса с мръсния въздух считам, че тематиката е доста настояща, изключително в последните дни ".
Читателят е изпратил и фотография, от която е видно, че на едно от многото места, наоколо до гора и къща, към този момент е почнало събирането на автомобилни гуми.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР