Варна. Започна ремонтът на Професионалната гимназия по земеделие и горско

...
Варна. Започна ремонтът на Професионалната гимназия по земеделие и горско
Коментари Харесай

Варна: Започна ремонтът на Професионалната гимназия по земеделие и горско стопанство в село Стефан Караджа

Варна. Започна ремонтът на Професионалната гимназия по земеделие и горско стопанство в село Стефан Караджа, община Вълчи дол, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Варна . Дейностите се реализират по план „ Ремонт, преустрояване и обезпечаване на публично налична среда на ПГ Закон за гражданското съдопроизводство в с. Стефан Караджа – Община Вълчи дол ”, финансиран от Оперативна програма „ Региони в напредък “ 2014 – 2020, Приоритетна ос „ Регионална просветителна инфраструктура “, Наименование на процедурата „ Подкрепа за професионалните учебни заведения в Република България ”. Договорът е подписан на 21 декември 2016 година и е на стойност 1 299 347,02 лева, от които 1 104 444,97 лева европейско и 194 902,05 лева национално съфинансиране.
В наличието на жители от община Вълчи дол, представители на медиите, общински съветници, представители на общинската администрация, шефовете на изпълнителите на строително-монтажни работи, строителен контрол, гласност и визуализация, както и учители и възпитатели от Професионалната гимназия, кметът на Георги Тронков и ръководителят на Общински съвет - Вълчи дол Яна Радева направиха в края на седмицата първата копка, презентация и конференция по отношение на осъществяване на плана.
Проектът е ориентиран към възстановяване и развиване на просветителната инфраструктура, предоставяща подготовка и умения на учащите, свързани с потребностите на пазара на труда, само че в същото време и поддръжка на просветителната инфраструктура на учащи в неравностойно състояние. Общата цел на плана е да се обезпечи съвременна, здравословна и функционална просветителна инфраструктура с високо равнище на енергийна успеваемост в Професионална гимназия по земеделие и горско стопанство с. Стефан Караджа, община Вълчи дол. За дейностите има определен реализатор. С реализирането на плана ще се обезпечи обновената просветителна инфраструктура, ще се основат предпоставки за осъществяване на съпътстващи меки ограничения за възстановяване и рационализация на просветителния развой. Една от задачите на плана е да се обезпечи достъп и равнопоставеност на хората в неравностойно състояние до професионалната гимназия, с което се дава опция за общественото включване на тази група от лица и тяхната бъдеща реализация. " Изпълнението на плана ще способства за цялостното модернизиране на просветителната конструкция, за възстановяване на изискванията в учебното заведение, обезпечаване на достъп във всички пространства за хората с увреждания и за повишение на качеството на възпитателния и учебен развой ", означи ръководителят на плана Диана Великова.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР