Варна. Търсим всички възможности, за да можем да направим целия

...
Варна. Търсим всички възможности, за да можем да направим целия
Коментари Харесай

Министър Петя Аврамова във Варна: Търсим всички възможности, за да можем да направим целия магистрален пръстен в България

Варна. Търсим всички благоприятни условия, с цел да можем да създадем целия магистрален пръстен в България. Това сподели пред публицисти във Варна министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Варна .
На въпрос за иден митинг против градежа на автомагистрала „ Струма “ в Кресненското дефиле, министър Аврамова уточни, че се надява да няма спънки за осъществяването на плана, защото той ще бъде потребен за хората. „ Аз имам вяра, че всички български жители желаят в Кресненското дефиле да пътуват по един прекрасен път. Всички, които употребиха тази част от автомагистрала, която открихме даже и предварително - лот 3.1, лот 3.3., виждат разликата сред пътуването в дефилетата по двулентовия път и удобството, което дава магистралната права “, сподели още министърът.
По думите ѝ всички планове от магистралния пръстен на България са приоритет за страната, като се работи както съгласно опциите на държавния бюджет, по този начин и по европейски фондове. „ Към момента строим автомагистрала „ Струма “ с европейско финансиране. Магистрала „ Хемус “ с напълно държавно финансиране. 134 км са обезпечени от бюджет 2018. Продължаваме да работим по правенето на всички планове ПУП-ове, парцеларни проекти за 90 км, които останаха от Буховци до Велико Търново. И продължаваме с останалите автомагистрали “, заяви министър Аврамова. По думите ѝ към момента се разискват редица разновидности за автомагистрала „ Черно море “, измежду които и концесия.
Бояна АТАНАСОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР