Варна става част от успешната инициатива на Европейската комисия Седмици

...
Варна става част от успешната инициатива на Европейската комисия Седмици
Коментари Харесай

Варна става част от успешна инициатива на Европейската комисия

Варна става част от сполучливата самодейност на Европейската комисия " Седмици на европейската промишленост “ като кулминационната точка в града ще бъде на 16 февруари. Тогава ще се организира " Денят на европейската промишленост във Варна “, а уредник на събитието е Сдружение за подкрепяне на дребния и междинния бизнес - " Обединени Бизнес Клубове “.

" Европейската комисия ни даде изключителна опция – за  първи път български представител има опцията да бъде хазаин на поредицата от събития в страната под шапката " Седмица на европейската промишленост “. Сигурни сме, че те ще бъдат доста потребни освен на бизнеса, само че и на локалната и на държавната власт, на неправителствените организации, както и на научната общественост. Ще открехнем вратата към благоприятни условия, които Европейска комисия дава за развиването на разнообразни сектори – промишленост, цифрови технологии и изкуствен интелект, туризъм, възобновими източници, строителство, опазване на здравето, обществена политика, изследователска активност, обществена отговорност, превоз и други “, съобщи Веселин Халачев, ръководител на СПМСБ " Обединени Бизнес Клубове “ и член на Борда на Директорите в Европейски Алианс на Малкия Бизнес (ESBA).

Предвид спазването на коронавирус ограниченията форматът на събитието е хибриден – онлайн и присъствено в конферентната зала на хотел " Аква “.

Участниците ще бъдат поздравени от ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, както и от някогашния еврокомисар и вицеканцлер на Австрия - Ерхард Бусек – координатор на самодейността за югоизточна Европа. Министърът на земеделието Иван Иванов и регионалният шеф на Марио Смърков също ще се включат с приветствия във форума. " Ще разкрием детайлности за кандидатстване по европейски фондове и стратегии, ръководене от Европейска комисия, с непосредствено кандидатстване в Брюксел, в поддръжка на зеления и цифровия преход на евроикономиката. Инициативата на Европейски Съюз " Врата към света “, да вземем за пример, е с бюджет от 300 млн. евро за възобновима сила, инфраструктура и превоз. Ще обърнем внимание и на европрограми, ръководени на национално равнище за програмния интервал 2021-2027 – за развиване на селските райони, нововъведенията и конкурентноспособността, човешките запаси, околна среда. Ще разясним и тактиката " От фермата до трапезата “, издаде част от програмата Веселин Халачев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР