Варна ще се включи заедно с 11 български града в

...
Варна ще се включи заедно с 11 български града в
Коментари Харесай

Димана Трънкова ще чете тази вечер в Нощ на литературата във Варна

Варна ще се включи дружно с 11 български града в Европейската нощ на литературата довечера.

В това събитие обществени персони четат настоящи литературни текстове в така наречен " читателски гнезда ". Във Варна и тази година фрагментите от творбите ще бъдат показани в превод на български език, както и в оригинал – на британски, български, италиански, немски, португалски, румънски, маджарски и френски. Всяко от тези " гнезда " семейства една страна и съответния текст, фрагмент от който ще бъде четен от 18:00 до 22:00 ч. с начало на всеки 30 минути.

Специален посетител на изданието през 2019 година е писателката и публицист Димана Трънкова, авторка на романа „ Празната пещера “, с която в Книжарница „ Параграф 22 “ ни предстоят отворена среща-разговор, учебни полемики и авторско четене. Българският текст ще бъде показан в оригинал и в превод на британски език.

Четците във Варна ще бъдат актьорите от Драматичен спектакъл „ Стоян Бъчваров “ – Варна Стоян Радев, Гергана Арнаудова, Даниела Викторова, Ивайло Иванов, Константин Соколов, Ненчо Костов и Цветина Петрова, актьорите от Държавен куклен спектакъл – Варна Мария Томова и Теодор Христов, както и младите артисти Ели Пенчева, Виктория Иванова, Симона Роева, Елеонор Колева и Татяна Мариянова от Студио „ Театър “. Към тях се причисляват основният редактор на Радио Варна Веселина Божинова и преводачката Юлия Петкова от издателство „ Колибри “.

Официално разкриване с всички четци и уредниците ще бъде в 17:00 ч. на сцена „ Филиал “ на Драматичен спектакъл „ Стоян Бъчваров “, а закриването и музикално афтър празненство ще бъде в 22:00 ч. в бар „ Бранд “. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР