Варна ще има втора Морска градина, стана ясно на комисията

...
Варна ще има втора Морска градина, стана ясно на комисията
Коментари Харесай

Варна ще има втора Морска градина

Варна ще има втора Морска градина, стана ясно на комисията по архитектура към Общински съвет, която утвърди Подробния организационен проект на Аспарухов парк, чието начало бе сложено през 1997 година

„ Имаме шанса в 21-ви век да създадем имитация на труда на Антон Новак – основател на Морската градина “, съобщи пред съветниците основният проектант на града Виктор Бузев. Той разясни, че на територията на парка ще се запазят оптимално зелените площи.

Заложената компактност на застрояване е 1%, а оптималният коефициент на активност – 0,06 %. Проектът обгръща територия, която се шири на близо 47 хектара, като той е напълно съгласуван с Общия организационен проект на Варна. В парка ще има детски кътове, спортни стадиони, атракционни обекти. Общественият интерес ще бъде оптимално предпазен.

В поддръжка на това е фактът, че там няма нито един реституиран парцел, върху който би могло да се реализира в допълнение застрояване. Паркът граничи с канала море-езеро, с Аспаруховия плаж и в обсега на проекта са включени Рейдовата кула, Аспаруховият вал и рибарското пристанище „Карантината“. Предстои да бъде разгласен конкурс за цялостната визия на Аспаруховия парк.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР