Варна ще бъде домакин на 18 от събитията по повод

...
Варна ще бъде домакин на 18 от събитията по повод
Коментари Харесай

Варна ще бъде домакин на 18 събития от председателство на Съвета на ЕС

Варна ще бъде хазаин на 18 от събитията във връзка българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 година. 12 от тях са политически срещи, а 6 - културни прояви, стана ясно от уеб страницата https://eu2018bg.bg/

Начало на културната стратегия ще бъде сложено на 24-ти януари със симфоничен концерт в Театрално-музикален и продуцентски център - Варна. Част от културния плакат ще бъдат операта " Тоска " от Джакомо Пучини, балет от Хертел " Зле опазено момиче ", Европейският музикален фестивал и Великденски фестивал - балет " Дон Кихот. Всички постановки са дело на Държавна опера- Варна.

През май Варна ще бъде хазаин на второто издание на форума Innowave, който м.г. събра над 700 представители на IT и стартъп компании. “Innowave Pre-Summit 2018 ” ще се организира на 11 и 12 май.

До края на същия месец са планувани редица неофициални работни групи и срещи, по тематики “Митнически съюз ”, “Данъчно облагане ”, “Данъчни въпроси ” и Конференция по неплатежоспособност. От 28-ми до 1-ви юни Варна ще е хазаин на курс по морска сигурност на тематика “Предизвикателства пред сигурността в морските зони на Европейски Съюз ”.

През юни в морската столица ще се организира съвещание на Комитета по обучение и неофициално съвещание на тематика “Конкурентноспособност и напредък ”, съвещание на Управителния комитет на Европейската мрежа за правосъдно образование, както и среща на министрите с сектор туризъм на страните-членки на Организацията на черноморско икономическо съдействие. Предстоят интернационална среща за ролята и значение на Черноморския район, както и Годишно Общо заседание на Европейската мрежа за правосъдно образование. /live.varna.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР