Варна се включва с две събития в инициативата “Европейски ден

...
Варна се включва с две събития в инициативата “Европейски ден
Коментари Харесай

Варна се включва в инициативата “Европейски ден на морето в моята страна”

Варна се включва с две събития в самодейността “Европейски ден на морето в моята страна ” (EMD in My Country) на Европейската комисия, която се организира в интервала от април до октомври, оповестиха от дирекция „ Екология и запазване на околната среда “ към Община Варна.

Целта на самодейността е да способства за повишение на знанията и възстановяване на екологичната просвета на младото потомство в запазване на морето, и неговото крайбрежие.

На 29-ти април е проведено посещаване на възпитаници от гимназиален стадий във Варненския аквариум. Там ще им бъде изнесена лекция на тематика „ Биоразнообразието в Черно море и измененията в екосистемата под въздействието на антропогенни и климатични фактори “, за повишение знанията за Черно море и изгодата от опазването на водите за хората, икономическото и обществено развиване на района. Събитието ще се провежда взаимно с Аквариум – Варна към Института по рибни запаси – Варна.

На 13-ти май е планувано и разчистване на плажната линия на Офицерския плаж, в което ще се включат младежи от доброволческата организация „ Graffiti Removal Varna “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР