Варна. Решението за закупуване на боен изтребител F-16 ще вземе

...
Варна. Решението за закупуване на боен изтребител F-16 ще вземе
Коментари Харесай

Посланикът на САЩ Н. Пр. Ерик Рубин: Оптимисти сме, че България ще има боен изтребител F-16

Варна. Решението за закупуване на военен изтребител F-16 ще вземе България, само че ние сме оптимисти. Това сподели посланикът на Съединени американски щати Н. Пр. Ерик Рубин пред публицисти във Варна, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” - Варна . „ Ние сме оптимисти, таим голяма вяра в това отношение. Причината този аероплан към момента да не е създаден е, че е напълно нов модел и сега се основава поточната линия ”, уточни дипломатът. Той напомни, че военното партньорство и съдействие с България датира от 90-те години на предишния век. „ В това несигурно и мъчно време ние сме още по-близки сътрудници с България, както и с някои други страни-членки на НАТО ”, изясни Н. Пр. Ерик Рубин.
Във Варна той участва на откриването на реновирана детска площадка за деца със специфични просветителни потребности в Детска градина № 20 „ Бриз ” в Морската градина. „ Правили сме доста планове на територията на цялата страна. Това е втората детска градина, която ремонтираме на територията на община Варна и това е нашият принос към развиването на страната благодарение на програмата за филантропична помощ към Департамента по защита. И още повече ми харесва признакът, който съставлява тази постройка, издигната от българин преди много години, които по-късно е емигрирал в Щатите ”, сподели още дипломатът.
Посолството на Съединени американски щати в България е вложило 205 000 $ в построяването на две детски площадки за деца със специфични просветителни потребности в две детски градини във Варна - „ Бриз ” и „ Ален мак ”.
Диана СТОЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР