Варна. Над 250 младежи от цялата страна се включиха в

...
Варна. Над 250 младежи от цялата страна се включиха в
Коментари Харесай

Над 250 младежи от цялата страна се включиха в летния университет на МГЕРБ под мотото „Само истината, не на фалшивите новини“

Варна. Над 250 младежи от цялата страна се включиха в летния университет на МГЕРБ в к.к. „ Св. Св. Константин и Елена “ край Варна, който тази година се организира под мотото „ Само истината, не на подправените вести “. Министър-председателят Бойко Борисов поздрави младежите, отбелязвайки, че България е образец по какъв начин би трябвало да се охранява външната граница на Европейския съюз. Той акцентира, че редица европейски водачи персонално са се убедили в това по време на визитите си у нас. Бойко Борисов изрази мнение, че сега интернационалната конюнктура е по-сложна от всеки път. Непрекъснато има наказания сред най-големите страни и стопански системи. Тонът сред някои европейски водачи се изостри. Свидетели сме на най-мащабните военни учения в Европа от 80-те години насам. Милиарди се дават са превъоръжаване в този момент вместо за обществени услуги, здраве, изясни Борисов и добави, че единствено когато европейските страни работят дружно могат да бъдат съперници на Съединени американски щати, Китай, Русия и така нататък По тематиката с феномена подправени вести българският министър-председател акцентира, че те са огромна опасност, която е способна даже да събори държавно управление.
С лекция на тематика „ Истината, илюзиите и лъжите в политиката “ в летния университет се включи ръководителят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. Той показа, че Политическа партия ГЕРБ се е сблъскала с този феномен през 2016 година и към момента не е била готова. След съответните разбори за изборите през 2017 година всички структури на ГЕРБ в страната бяха ангажирани да срещнат хората с действителните условия и да опровергаят лъжите “, регистрира зам.-председателят на ГЕРБ. Цветан Цветанов изрази мнение, че в днешно време политическите съперници на ГЕРБ доста ловко се възползват от силата на подправените вести. Единствената цел на Българска социалистическа партия е да дестабилизират страната и да поемат властта и това е повода толкоз интензивно да стартират подправени вести, акцентира той. Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов изясни, че повода за афинитета на опозицията към подправените вести се дължи на тяхната некадърност да предложат различна визия.
С равносметка на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз във форума взе участие и министърът на Българското председателство на съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова. Тя акцентира, че посредством председателството България е заела значимо и стратегическо място в света и Европейски Съюз и е реализирана една индиректна цел - коренна и трайна смяна на имиджа на страната ни. Тя бе безапелационна, че позитивните резултати са реализирани, макар множеството подправени вести, предшестващи председателството ни. С манипулативни изказвания имаше опити да се внуши, че не можем да се оправим с тази виновна задача, че не сме на висотата на тази позиция, напомни министър Лиляна Павлова в подтекста на мотото на политическата академия - „ Само истината, не на подправените вести ”.
Политическата конюнктура е задоволително турбулентна и би трябвало да бъдем съответни в способността си да противодействаме на подправените вести. Така ръководителят на МГЕРБ и зам.-министър на външните работи Георг Георгиев разяснява тематиката на форума през тази година - „ Само истината, не на подправените вести ”. В ГЕРБ има политици, които въплъщават разбирането за морала и за това по какъв начин да се създава първокласен политически артикул и със своя персонален образец ежедневно ни демонстрират по какъв начин да израстваме, сподели Георг Георгиев и благодари на управлението на партията и на фондация „ Ханс Зайдел ”, с чиято поддръжка се организира Летния университет.
Най-доброто противопоставяне на подправените вести е човек да бъде добре осведомен, да има познания, с цел да схваща процесите и взаимовръзките и това, което се цели с тях, съобщи на собствен ред пред участниците Богдан Мирчев, представител на фондация „ Ханс Зайдел ” в България. По думите му подправените вести провокират отрицателен резултат постоянно даже единствено посредством бомбастичното си заглавие. Възможностите България да притегля задгранични вложители бяха във фокуса на полемиката, проведена на Летния университет на МГЕРБ във Варна, с някогашния финансов министър Симеон Дянков. Пред младежите той уточни три основни фактора, които са значими за развиването на вложенията и са показателни, че в страната ни има положителни условия за бизнес политическа непоклатимост, привличането на задгранични вложения и опциите за разширение на пазара.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР