Варна може да приеме знакова инвестиция в областта на високите

...
Варна може да приеме знакова инвестиция в областта на високите
Коментари Харесай

Изграждат фабрика за батерии от ново поколение край Варна?

Варна може да одобри знакова инвестиция в региона на високите технологии. Това стана ясно по време на работна среща на кмета Благомир Коцев с министъра на нововъведенията и растежа Милена Стойчева. 

По време на визитата на министър Стойчева в Република Хърватия огромна интернационална компания е декларирала интерес за подписване на съглашение и по-нататъшни договаряния за създаване на фабрика за акумулатори от ново потомство. Високотехнологичното произвеждане е напълно екологично, не планува депониране на рискови боклуци и ще притегли съществени вложения в града, стана ясно по време на срещата. Предимствата на града са пристанищата и човешкият капацитет, акцентира кметът Благомир Коцев.  

Той персонално се ангажира да продължи връзката с евентуалния вложител, а управлението на Общината – да изследва всички благоприятни условия за даване на терен за индустриалните мощности.

Кметът Благомир Коцев и министър Стойчева участваха на откриването на най-голямата лаборатория за галактически проучвания в България в постройката на ВВМУ " Н. Й. Вапцаров ". Зала " Азимов " разполага с 50 работни места, където на британски ще се образоват фрагменти за галактическата промишленост.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР