Варна. Изследователската дейност и ангажираност, на Красимир Узунов, свързани със

...
Варна. Изследователската дейност и ангажираност, на Красимир Узунов, свързани със
Коментари Харесай

Пейчо Пейчев, зам.-кмет на Варна: Дейността на Красимир Узунов за запазването на българщината сред българските общности даваше много сериозен резултат сред младите хора

Варна. Изследователската активност и ангажираност, на Красимир Узунов, свързани със запазването на българщината, традициите и обичаите измежду българските общности даваше доста сериозен резултат измежду младежите, като се акцентираше на патриотичното и родолюбивото образование. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Варна зам.-кметът на Варна Пейчо Пейчев.
„ Дълбок реверанс за делото на господин Узунов! Изказвам съболезнования на околните и приятелите му, на многочисления екип на Радио и Агенция „ Фокус “. Загубата на господин Узунов е голяма за всички нас, за всички българи, бих споделил. Не единствено в рамките на нашата страна. Специално за македонските българи господин Узунов беше знаме, беше байрак, беше лидер на всички процеси, които се случваха там. Беше безвъзвратен водач. Аз го познавах още като курсант във Военното учебно заведение в Шумен. Беше извънредно деен, търсещ, ученолюбив човек, човек с огромен публичен заряд, несклоняем, неудовлетворен от постигнатото, постоянно търсеше нещо ново, нещо в допълнение. Човек с доста огромни упоритости, само че упоритости не да израства по някакъв метод в служебната кариера, а да преследва свои цели и задания. Т. е. - доста пореден и целенасочен. Животът му беше отдаден на образование в родолюбие, на грижа за българските общности отвън България. С него сме работили по доста въпроси, по доста планове за българите в чужбина – и за бесарабските българи, за българите в Македония. Още един път – бездънен реверанс пред загубата на един заслужен, горделив българин, заслужен офицер, човек на словото, създател откривател. Внезапната му загуба оставя доста горест, доста тъга у доста хора. Неговото дело, неговият живот бяха изпълнени със смисъл. Той остави едно доста съществено книжовно, научно, писмено завещание и развита мрежа от радиостанции, излъчващи се и в чужбина. Дано да има почтени почитатели на неговото дело! Накрая желая да кажа - почивай в мир, приятелю! Бог да го елементарни! “, съобщи зам.-кметът на Варна Пейчо Пейчев.
Диана СТОЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР