Варна изпрати Павлин Надворни, който се отправя на околосветски ветроходен

...
Варна изпрати Павлин Надворни, който се отправя на околосветски ветроходен
Коментари Харесай

Варна изпрати Павлин Надворни на околосветско плаване

Варна изпрати Павлин Надворни, който се насочва на околосветски ветроходен маратон за самотни мореплаватели „ Global Solo Challenge “ с яхтата Еsspreso martini - Еспресо Мартини, оповестиха от Общината.

Ветроходецът получи знамето на града от кмета Иван Портних. " Чакаме те като победител! Бъди здрав, все по този начин положителен и сполучлив. Нека времето е с теб ", пожела кметът. " За мен отплаването е просто свършек на един тежък, сложен и обвързван с огромно тестване път.

Благодаря на всички, че сте тук, стискайте палци, каквото мога ще направя ", съобщи и Надворни. Той отплава от Варна, а в самото съревнование ще се включи на 21 октомври от Ла Коруня, Испания, където ще бъде и финалът.

Ветроходецът ще премине към около 26 000 благи по класическия околосветски маршрут, включващ трите огромни носове - Добра Надежда в Африка, Лийуин - Австралия и Хорн - Южна Америка.

Събитието се провежда за първи път за серийни лодки . Надворни е единственият представител на България в влиятелното съревнование. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР