Варна е в съревнование с Хърватия, Унгария и Румъния за

...
Варна е в съревнование с Хърватия, Унгария и Румъния за
Коментари Харесай

140 нови фабрики за 10 години в и край Пловдив

Варна е в състезание с Хърватия, Унгария и Румъния за огромен френски вложител, който има желание да построи високотехнологичен цех за сглобяване на части за електромотори и електрозадвижващи механизми, показа за Varna24.bg регионалният шеф Стоян Пасев.

При среща с него в края на предходната година Лионел Роланд и Жан-Клод Ривиер от Somfy са изразили интереса си към инвестицията в региона, която ще сътвори над 1200 работни места.

" Французите пристигнаха на равнище притежатели на завода, което ме обнадежди, че  са избрали Варна като локация, само че все пак споделиха, че се борим с още три страни – Хърватия, Унгария и Румъния. Смятам, че Варна е с приоритет поради университетите, 45 000 студенти не са за подценяване. По време на строителството на завода могат да си подберат фрагменти и експерти. Проблемът с работната ръка на всички места стои. Знаете, че тук е ниска безработицата поради летния сезон, само че зимата е мъчно за хората да си намерят прехранване. Това е наклонността, да търсим такива инвеститори, нека да се спрат на Варна.

Бизнесът на тази компания е извънредно печеливш, единствено за Европа регистрираха 17 млн. евро облага за предходната година. Направили сме всичко допустимо с кмета на Община Варна да ги притеглим тук като вложители. Знаете, че подобен вид инвеститори нямаме нито един в последните 10 години, което е неприятно. Сравнявам с Пловдив, защото градът пораства с темповете на Варна, там има 140 нови заводи за последните 10 години. " Мерцедес " са избрали Пловдив, където ще открият произвеждане на фарове, ще градят фабрика за 40 млн. евро. Такова нещо се опитваме и на територията на Варна да се случи.

Девня е общината, където има нови вложения. Там се отвориха няколко нови производства, по-малки, само че въпреки всичко подвигат стандарта и на общината и на региона. Там има нов вложител, компания " Хъс ", която купи някогашния цех " Полимери “. Там нещата са на стадий планиране, уповавам се тази година да стартира построяването на две нови заводи “, сподели регионалният шеф.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР