Варна е първият град в страната след София, в който

...
Варна е първият град в страната след София, в който
Коментари Харесай

Откриха Център за деца с аутизъм във Варна

Варна е първият град в страната след София, в който има Център за обществена рехабилитация на деца и младежи с проблеми в аутистичния набор. В него ще бъдат обхванати 24 консуматори, които ще го посещават по график. През 2019 година държавното управление даде за безплатно прилагане два етажа на постройка на ул. " Кавала " 1 на Асоциация " Да съхраним дамата ", която развива обществената услуга в партньорство с Община Варна.

Финансирането на дейностите е обезпечено от общинския бюджет, като за 2020 година са заложени 70 000 лева На откриването на центъра участваха Коста Базитов, зам-кмет, Таня Василева, шеф на дирекция " Социални действия ", Анастасия Георгиева, шеф на дирекция " Здравеопазване ", Йорданка Ненчева, предесдател на Асоциация " Да съхраним дамата ", родители и деца. В центъра са планувани благоприятни условия за логопедична, психиатрична, психическа поддръжка, специфична педагогика, помощ от кинезитерапевт.

Четирима специалисти ще работят на турдов контракт, а шестима - на цивилен, разясни Йорданка Ненчева. Община Варна продължава да развива богатата си обществена стратегия, в която все още са включени 59 обществени услуги, изпълнявани в партньорство с неправителствени организации. Миналата година кметът Иван Портних получи премия за дейни обществено виновни политики и повсеместен принос за общественото развиване на България от Националния алианс за обществена отговорност (НАСО).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР