Вариантът страната да бъде управлявана от правителство на малцинството е

...
Вариантът страната да бъде управлявана от правителство на малцинството е
Коментари Харесай

Нинова: Много вероятно е да има правителство на малцинството, по-добре е от избори

Вариантът страната да бъде ръководена от държавно управление на малцинството е доста евентуален, тъй като това е по-добрият вид, в сравнение с да се отиде на избори. Такава позиция изрази вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова пред бТВ.

„ Изправени сме пред два пътя. Единият е държавно управление на малцинството, другият е предварителни избори, който може да бъде съдбовен. “ – съобщи Нинова.

Тя се аргументира, като съобщи, че би трябвало да се одобри актуализацията на държавния бюджет, с цел да се обезпечат ограниченията за подкрепяне на пенсионерите, парите за компенсиране на бизнеса. Вицепремиерът добави, че би трябвало да се одобряват 20 закона, свързани с Плана за възобновяване и резистентност, в противоположен случай заплащанията може да се забавят, даже България да загуби средства. Тя подсети, че в случай че се отиде към нови избори, всичко това няма да бъде на правено, защото Народното събрание се разпуска.

„ Ако сме виновни хора, апелирам да смъкват страстите сътрудниците “, прикани Нинова.

Тя акцентира, в случай че не се актуализира бюджетът „ ще бъдем изправени пред голям проблем “ в условия на война и рецесии.

„ Чакат ни сложни месеци зимата, ще надигнем страната пред обърканост и безпорядък “, добави Нинова.

Според нея, плюсът при ръководство на държавно управление на малцинството е в това, че ще би трябвало да се внасят по-качествени закони, с цел да се съберат гласове в Народното събрание за тяхното приемане.

Корнелия Нинова сподели още, че е не е усещала, че министрите на Има Такъв Народ ще изоставен кабинета, само че се е усещало напрежение след разногласия към кандидатурите за началник на Българска народна банка. Впечатлението й е, че множеството разногласия са били за постове и за пари, а не на кардинална основа.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР