Вариантът две държави като решение на израелско-палестинския конфликт не е

...
Вариантът две държави като решение на израелско-палестинския конфликт не е
Коментари Харесай

Джо Байдън: Две държави като решение на израелско-палестинския конфликт не е невъзможен

Вариантът " две страни " като решение на израелско-палестинския спор не е неосъществим. Това съобщи американският президент Джо Байдън.

 

Той е разговарял по телефона с премиера на Израел Бенямин Нетаняху, който се опълчи на основаването на палестинска страна.

" Президентът счита, че най-хубавото дълготрайно решение за районната сигурност, изключително сигурността на израелския народ, е свободна и самостоятелна палестинска страна, която може да живее в мир и сигурност със сигурността на Израел ", сподели по-рано Джон Кърби - представител на Съвета по национална сигурност.

 

Ето каква визия за бъдещето на района показа американският президент.

" Има разнообразни разновидности на решението за две страни. Има редица страни, които членуват в Организация на обединените нации, само че нямат свои военни. Има доста страни с разнообразни ограничавания. За това мисля, че има метод, по който това да сработи ", съобщи Джо Байдън, президент на Съединени американски щати.

 

Ключовият член на военния кабинет и някогашен шеф на Генералния щаб на израелската войска - Гади Айзенкот, се опълчи на тактиката за " цялостна победа " над " Хамас ". Той прикани виновните лица да " кажат " истината и прикани за привикване на избори, които да върнат публичното мнение.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР