Вариантът Делта на коронавируса поражда загриженост относно възможността за четвърта

...
Вариантът Делта на коронавируса поражда загриженост относно възможността за четвърта
Коментари Харесай

Експерт: Четвъртата вълна на COVID-19 в Гърция ще засегне само неваксинираните

Вариантът Делта на ковид поражда угриженост по отношение на опцията за четвърта вълна от пандемията в , съобщи ръководителят на Националния комитет по имунизация Мария Теодориду, написа БГНЕС. По време на брифинг за пресата за разпространяването на вируса тя сподели, че в случай че има четвърта вълна, това ще докара до по-малко хоспитализации и смъртни случаи и ще засегне „ единствено неимунизираните жители “ .

Вариантът Делта, разпознат за първи път в Индия, е най-заразният до момента. Той се популяризира доста по-бързо от разновидностите, открити във Англия и се трансформира в преобладаващ в Съединени американски щати, Португалия, Германия, Франция и Испания. Теодориду сподели, че имунизацията Pfizer / BioNTech предлага 86% отбрана от него, а тази на AstraZeneca – 66%.
 Експерти предизвестяват за четвърта вълна на ковид в Гърция Експерти предизвестяват за четвърта вълна на ковид в Гърция
Здравните специалисти в Гърция предизвестяват за четвърта пандемична вълна в страната, в случай че хората над 60 години останат неимунизирани и ко...

До момента Гърция е ваксинирала изцяло 31% от своите жители (повече от 3 000 000 души) , до момента в който 43% са получили най-малко една доза ваксина против ковид (повече от 450 000 граждани).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР