Вариантът да държиш кредитната си карта във фризера звучи смешно,

...
Вариантът да държиш кредитната си карта във фризера звучи смешно,
Коментари Харесай

Кредитната карта - опасно близо

Вариантът да държиш кредитната си карта във фризера звучи смешно, само че напълно не е надалеч от истината като алтернатива за попречване на бъдещи разходи. Пластмасовото прелъщение въпреки комфортно за избрани случаи, може да повлияе зле на финансите ни в дълготраен проект, в случай че не си създадем верните привички за използването му.

Карта с две остриета

Подобно на всяка монета, която има две страни, по този начин и кредитната карта има както своите прерогативи, по този начин и клопките си. Да си го кажем напряко: подобаваща е за избрани моменти, само че си коства да я употребяваме в действителност като последна алтернатива, като един рационален метод за излизане от всякакви обстановки. Защото несъмнено не е доста мъдро цяла година да плащаш обстоятелството, че си се поддал на изкушението да пазаруваш безсистемно.

Добрата страна на това да имаш разполагаем кредитна карта е, че при избрани условия, можеш да разчиташ на средства, които, да не забравяме, действително нямаш. Когато част от парите, които чакаме обаче се бавят или зародят неотложни покупки е добре да има постоянно на какво да разчитаме. Но, дружно с това, постоянно би трябвало да си припомняме и на каква цена разполагаме с парите в картата, тъй като вероятността да злоупотребим с дадената опция е доста огромна. Това е и една от най-честите неточности на хората, които имат кредитна карта.

Съвсем в резюме, удобството, което носим в портмонето си е обвързвано с избрани условия: месечни такси за обслужване, лихвен % при покупка и при изтегляне в брой, периоди за погасяване, наказателните лихви за закъснения с заплащанията, годишна такса за поддръжка. Парите в картата са скъпи и по тази причина би трябвало да умеем да я използваме добре.
   

Изиграйте картите си вярно (Няколко тествани съвета)

Никой от нас не се ражда теоретичен, изключително по отношение на използването на кредитна карта. Има няколко значими правила, които е за предпочитане да знаем. Съветите са свързани главно с потребните привички, които можем и би трябвало да изградим за харченето на пари, с които действително не разполагаме.

Използвайте картата единствено за належащи потребности

Най-лесният път към задължения, с които не можем да се оправим е пазаруването на всевъзможни неща, с концепцията, че в случай че в този момент нямаме, то по-нататък ще се сдобием със средства и ще изплатим заетото. Истината е, че в случай че не можем да си позволим нещо през днешния ден, то надали ще можем да си го позволим идващия месец или даже идната година, в случай че нямаме явен проект за бъдещи доходи. Ето за какво покупката с кредитната карта на неща, които могат и да почакат не е целесъобразна.

Не харчете повече в сравнение с изкарвате
Изкуството да решаваме рационално кои неща ни трябват и кои могат да бъдат поставени по-скоро в рубрика „ Прищевки “ се усвоява мъчно. Много постоянно използваме думата “трябва ми ” за неща, които просто доста желаеме. Прекрачването на тънката граница сред двете може елементарно да се предотврати, когато харчим толкоз, колкото следва да получим. Обратното ни коства сред 15 и 20 % в добавка към платената с кредитна карта сума.
 

Плащайте повече от минимални вноски.

Добре е да поддържате баланс, който сте в положение да изплащате на търпими за бюджета ви вноски. Когато си купите единствено едно две неща с карта, приемате разноските по тях, неприятното е когато започнете да си купувате всичко, което поискате с нея, започнете да забравяте, че това коства скъпо и внезапно се оказва, че живеете. Опитвайте се да всеки месец да надхвърляте минималната вноска по картата си. Ако превърнете това в табиет и внасяте колкото можете повече, ще намалите салдото по сметката си по-лесно и с по-малко разноски по дължимите лихви.  

Спестявайте за покупки вместо да ги взимате на заем

Не инцидентно това звучи тъкмо противоположното на всички слогани, които изскачат на всяка крачка от вида “Купи в този момент ”, “Вземи незабавно ” и други сходни. Просто тъй като заемът е тъкмо противоположното на спестяването и до него би трябвало да се прибягва единствено в краен случай. И колкото и да ни се желае, прелестният пуловер от кашмир не е „ краен случай “. С други думи това, за което все не съумяваме да спестим пари, е това, което в действителност не можем да си позволим.

Изброените правила звучат обикновени и явни за всички, които не се изправяли пред плюсовете и минусите на това да имаш кредитна карта. Спазването им обаче ни оказва помощ да ние да ръководим финансите си, а не те нас.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР