Вариант е да се пробва правителство на малцинството на ГЕРБ

...
Вариант е да се пробва правителство на малцинството на ГЕРБ
Коментари Харесай

Даниел Смилов: Има вариант да бъде съставено правителство

Вариант е да се опитва държавно управление на малцинството на ГЕРБ с поддръжка в плаващи болшинства по основни въпроси.

Това сподели политологът доцент Даниел Смилов в изявление за предаването " Офанзива " по Нова нюз.

" Не се вижда признание на проблем с корупция при ГЕРБ и какво може да се направи, с цел да се почисти името им и да се преодолее тази известност. Можеха да заемат по-ясна позиция за Гешев. Те биха могли да предложат към декларация за отстраняването му. Така може да се отвори опция за присъединяване на ГЕРБ във властта ", уточни той.

По думите му има разновидности за сформиране на държавно управление, не са затворени всички порти. " Не виждам вид на ръководство ГЕРБ, Политическа партия и Демократична България. Бих желал да видя повече от предлагането на ГЕРБ, сега е неразбираемо и може да бъде тълкувано като разнообразни неща, би трябвало да предложат по-ясна формула. Ще бъде държавно управление на ГЕРБ, Движение за права и свободи и БВ или на малцинството? Не мисля, че с " Възраждане " е допустима публична коалиция. ГЕРБ би трябвало да покаже, че са си взели поучения, с цел да получат поддръжка ", акцентира Смилов.

Според него би трябвало да има партийни диалози. " Нормално е политическите партии да си приказват. Това не значи коалиция. Радев евентуално ще даде третия мандат на Българска социалистическа партия, в случай че се базираме на досегашния му избор. Ако реши да избере друга партия, би трябвало да избере такива, които имат късмет за коалиция. Трудно ми се коства, че би го дал на Българска социалистическа партия. Би било рискова тактика Радев да продължи да ръководи посредством служебни кабинети ", счита политологът. И добавя, че позицията на президента по приемането на Украйна в НАТО е неприемлива.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР