Върху България може да бъдат наложени санкции заради строежа на

...
Върху България може да бъдат наложени санкции заради строежа на
Коментари Харесай

Илиян Василев: Върху България може да бъдат наложени санкции заради строежа на „Турски поток“

Върху България може да бъдат наложени наказания поради градежа на „ Турски поток “. Това сподели за  „ Фокус “ Илиян Василев, член на УС на Центъра за балкански и черноморски проучвания и някогашен дипломат на България в Русия във връзка визитата на премиера Бойко Борисов в Белия дом. Той изясни, че по време на срещата сред президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и българския министър-председател газовият енергиен план ще бъде съществена тематика на диалога. Той добави, че ще бъде разисквано и съветското въздействие в България.
„ В случая с АЕЦ „ Белене “ това е още веднъж предложение на Борсов за Тръмп да маркира интереса на Америка по този начин, че да може да стане плана. Това е схемата. Сега, аз въобще не го виждам, по какъв начин ще стане, тъй като технологията е съветска, Съединени американски щати може да се включат единствено от позиция на съоръжение и системи за сигурност и т.н, само че никога тя няма да се включи като вложител, а като снабдител. Имате пари – плащате. Ще ви доставим “, добави някогашният дипломат на България в Русия.
Илиян Василев сподели още, че друга значима тематика ще бъде обвързвана с Турция. Според него Съединени американски щати се пробват да изтеглят активи от страната поради непредсказуемото държание на президента Реджеп Таип Ердоган.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР