Върховният съд във Великобритания постанови, че правителството е нарушило закона

...
Върховният съд във Великобритания постанови, че правителството е нарушило закона
Коментари Харесай

Здравен скандал тресе Великобритания

Върховният съд във Англия постанови, че държавното управление е нарушило закона като е позволило пациенти да бъдат изписвани от лечебни заведения и настанявани в домове за обществени грижи, без да бъдат тествани за ковид, съобщи БНР.

Решението на съда идва, откакто две дами заведоха дело против публичното опазване на здравето в Англия и тогавашния министър на опазването на здравето Мат Ханкок след шокиращите данни за доста смъртни случаи в старешки домове. Когато COVID-19 засегна Острова при започване на 2020 година, пациенти бяха изписвани небрежно от лечебни заведения и настанявани в домове за обществени грижи без проби, макар риска от асимптоматично предаване на болестта.

Обвинителите изнесоха данни в съда, че сред март и юни 2020 година в Англия и Уелс са умряли повече от 20 000 възрастни жители на домове за обществени грижи, някои от които инвалиди. Адвокат Джейсън Копел сподели в съда, че „ неуспехът на държавното управление да се погрижи за жителите на домовете за обществени грижи, предприемайки на процедура стъпки за проникването на болестта там, съставлява един от най-нечуваните огромни провали в здравната политика през последните години “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР